Reageer

Laat je mening horen!

We willen natuurlijk graag weten wat je van FC Barcelona en van de Fan Club Barcelona vindt.
Misschien heb je leuke ideeën of heb je leuke dingen beleefd die met de club of de stad Barcelona te maken hebben.
Op deze pagina zullen we voortdurend een aantal reacties plaatsen. Positief of kritisch, droevig of grappig. We spreken echter één ding met elkaar af: we schelden niet op andere clubs, andere fans of andere culturen. Sport moet verbroederen!!

Er is maar één spelregel:
De Fan Club Barcelona selecteert welke reacties en/of oproepen worden geplaatst en behoudt zich het recht voor reacties en/of oproepen te weigeren.

Naam: *
Email: *
Opmerking(en): *Ontvangen reacties

 
Peter de Thouars en zoon Dirk

Soms krijgen we een heel aardige reactie binnen. Zo ook deze:

Dag Peter en andere bestuursleden, clubvrienden en vrijwilligers,

Helaas is het voor mij niet mogelijk om op de feestelijke bijeenkomst op 26 oktober te komen en samen te vieren dat de fanclub 20 jaar bestaat. Te vieren dat de fanclub al twintig jaar veel spanning, ontspanning en gezelligheid biedt. Dat de fanclub al 20 jaar op een plezierige wijze mensen verbindt, iedereen kan zijn zoals ie is. Dat de fanclub al 20 jaar mensen met elkaar laat lachen en geluk met elkaar laat delen. Dat de fanclub al 20 jaar mensen een gevoel geeft van verwondering en ontdekken tijdens de fanreizen. [Persoonlijk heb ik mogen meemaken dat onder Frank Rijkaard, onze held Messi debuteerde en wij genoten van zijn buitenaardse en feeërieke techniek en wijze van spelen!]

Hulde! Van harte proficiat! Ik hoop dat het een mooie dag zal zijn.

Tot ziens.
Peter de Thouars


Pierkes nummerplaat

Hallo Peter, wat vind je hiervan? Mijn nieuwe nummerplaat met . . . jawel reclame voor de beste club ter wereld!

Groetjes, PierkeSlenne
(Van Hoorebeke, Jean-Pierre)


Kleindochter van Martin - Liza

Hoi Peter,

Hierbij een leuke foto van mijn buurmeisje van 5 maanden.

Groetjes,
Martin


Gwenny - Erna van Roosbroeck

Hallo Peter,

Gewoon voor het plezier wil ik je deze foto’s sturen van de ‘Messi’ onder de blindengeleidehonden. Zij heet Gwenny en is de mascotte van de dopjesactie die georganiseerd wordt voor de opleiding van blindengeleidehonden.

Ze is een echte kampioen en begeleidt haar baasje al 10 jaar. Ze gaat overal mee naar toe en zoals je ziet is zij een grote Barça-fan.

Fijne feestdagen vanuit België en Visca Barça!
Erna van Roosbroeck


Johan Cruyff straatGoeieavond beste mensen daarboven,

Misschien dat jullie het wel leuk of interessant vinden, mochten jullie het niet weten. Ik las vandaag in een Catalaanstalige krant dat in een dorpje hier, Vallfogona de Riucorb, in het gewest Conca de Barberà, ik schat zo'n 100 km. van Barcelona vandaan, een straat naar Johan Cruijff wordt genoemd, de eerste gemeente die dat gaat doen in Catalunya.

Het dorpje heeft maar 92 (jaja, daar heb je die 92 weer!!) inwoners, dus hebben niet zo'n last van bureaucratische rompslomp en alle inwoners zijn natuurlijk allemaal culés. Alleen de uitdrukking of opmerking "Ik woon in de Johan Cruyff straat" zul je nooit horen, want in die straat staan geen huizen. Het ligt aan de buitenkant van het dorp, heeft geen naam, loopt om een paar sportterreinen en het zwembad heen. Er staat alleen een gebouwtje waar de Barça-fans iedere week samenkomen om een wedstrijd van Barça te bekijken. Ze hebben wel eerst toestemming gevraagd aan Johan's familie en die hadden er geen enkel probleem mee, integendeel zelfs.

In de stad Barcelona zou zoiets nog niet kunnen, want blijkbaar moet de betreffende persoon eerst 5 jaar overleden zijn volgens de gemeentelijke verordeningen of reglementen, voordat er over een straatnaam gedacht, gepraat of gebakkeleid (de politiek hè !?) kan worden.

Nou, dit was het zo'n beetje.

Groetjes vanuit het veel te warme Barcelona, 
Hugo Blok

Foto: Metronieuws

Martin de Kruijff pensionering 20160722Hoi Marieke en Peter,

Hoe is het met jullie? Zeker met moeder Marieke?

We krijgen weer de Barça-kriebels (zeker mijn zoons). We gaan in september opnieuw naar Barcelona. Een weekje vakantie Spanje sedert 1,5 jaar.

O ja, ik ben nu pensionado (sinds 1 augustus jl.) of beter, zoals ze in Spanje zeggen: Jubilado! Ik voel me een rijk mens. Onderstaande tekening werd door een collega gemaakt. Leuk, vind ik.

Groetjes,
Martin de Kruijff (ook namens mijn zoons).

Hallo fanclub,

Ik wil even zeggen dat ik dit een geweldige site vind. Niet alleen omdat het er mooi uitziet maar ook door alles wat er van informatie te vinden is. Ik vind het dus erg leuk om te weten of het nu: Camp Nou is of Nou Camp. Maar door de site word uitgelegd waarom het Camp Nou is. Ook vind ik de geschiedennis van de club erg interessant, en dat is allemaal op deze site te vinden.

Ook de fanshop is hier geweldig, ik heb al meerdere shirtjes hier gekocht en dat zullen er alleen maar meer worden.

Ik ben zelf nu al 4x in het stadion in de zomervakantie geweest, en ik heb het symbool van deze penya op het stadion aan de buitenkant zien hangen. Dat is erg mooi om te zien. Zo zie je ook dat jullie een erg mooie fanclub zijn en ook een erkende fanclub bij FC Barcelona. Zelf ben ik nu 18 jaar en daarvan ben ik al 12 jaar een trouwe fan. Ik zou zeggen ga zo door met de fanclub! Ik hoop ook dat jullie in de toekomst een app zullen maken, dan download ik die meteen!

Groetjes, Robin Dieteren

Noah in Barçashirt 20130303 LR
Hallo fanclub,

Kijk mij eens trots zijn op m'n Barçashirtje, dat ik bij m'n geboorte al kreeg.

Ooit hoop ik in Camp Nou te schitteren. Dat moet gaan lukken, want mijn vader wil een grote voetballer van me maken en mijn opa is de voorzitter van de fanclub.

Groetjes (en een knuffeltje voor mama),

Noah Koopman

Xavi (1)Beste fanclub,

Op 1 oktober 2012 is onze zoon Xavi geboren.

Onze droom is uiteraard dat ie later prof wordt bij Barca!

Groetjes,
Dirk en Chérida

Johan III 2012-09Hallo fanclub,
Hier een leuk fotootje van 'Johan de Derde', die inmiddels al naar school gaat! De tijd vliegt voorbij!
Groetjes, de Oma van Johan

We schreven al eerder (-red.): Johan Drie is een perfecte (voetbal-)kruising met Hollands, Spaans, Frans en Italiaans bloed. Hij woont in Zuid-Frankrijk en is vernoemd naar Johan Één. De naam Gomez heeft hij van z'n Spaanse voorouders gekregen. Hij is fan van onze fanclub en zodra hij kan, wil hij naar Camp Nou om naar z'n favoriete club te gaan kijken en wie weet . . . . . . om er te spelen!

Bruno met halsband LR

Hallo fanclub,

Ik wou jullie even voorstellen aan Bruno. Hij is vandaag 8 weken oud en is ook een groot fan van Barça. Daarom heeft hij natuurlijk de mooiste halsband van alle honden in Rotterdam.

Groeten,
Patrick Bos


Dag Peter,

Hier een mailtje van Enric Batista. Je weet wel, het petekind van het oudste lid van de fanclub; Josep Marti.

Ik kijk met verbazing iedere week naar de beelden van de wedstrijden die FCBarcelona en Real Madrid spelen. Mijn mening is dat Barça op het moment op de goede weg terug is. Na een voor iedereen merkbare vormcrisis, al dan niet veroorzaakt door de blessure's binnen het elftal, lijkt het er op dat Barça belangrijke matches naar zich toe weet te trekken. Niet met de grote cijfers van voorgaande jaren, maar toch, de blaugrana's knokken iedere keer keihard voor de drie punten. Wellicht zal het niet genoeg zijn dit seizoen en zullen we genoegen moeten nemen met de tweede plek in de Primera Division. Maar ik hoop dat Barça de Champions League weer naar Barcelona weet te brengen. En ook nog de wedstrijd(en) tegen Madrid weet te winnen. Dan ben ik een tevreden Catalaan/Nederlander.

Maar zoals ik je eerder schreef, ik kijk nu ook met belangstelling naar de wedstrijden (soms samenvattingen) van Real Madrid. Dit omdat wij, culés, toch afhankelijk zijn van hun verrichtingen dit seizoen. Maar ik moet je eerlijk bekennen Peter, dat ik af en toe met afschuw en verwondering moet toekijken hoe Real cadeautjes ontvangt. Een goal uit buitenspelpositie, een penalty die geen penalty is, een rode kaart voor de tegenpartij die overdreven zwaar is. Om maar te zwijgen van de overtredingen die niet door de beugel kunnen, maar schijnbaar wel in Spanje bij Real. Zoals van het weekend weer meneer Pepe en meneer Ramos lekker tekeer mochten gaan!!! Hoe kan dit nou? Oude tijden herleven in Spanje! Men krijgt de indruk dat Spanje de hegemonie van Barça beu is. Tijd voor een andere kleur, een andere wind. Koste wat kost. Laten we een oogje dicht knijpen en tolerant zijn tegenover het gedrag van spelers en nog ergerlijker; van een coach, die eigenlijk niet door de beugel kan! Ik dacht dat ik misschien als bloedverwant en fan van Barça door een blaugrana brilletje keek en mijn opvattingen hierover overdreven waren, maar als collegae, bekenden en zelfs de pers het benoemt twijfel ik niet meer aan mijn conclusies.

Begrijp me niet verkeerd, Real Madrid is aan een zeer sterk seizoen bezig, maar de Madrilenen worden te opzichtig op het zadel geholpen. Daar waar Barcelona het met 11 man moet doen lijkt Real te vaak met 12 man te spelen. Daarnaast ben ik ook geen fan van het harde, en soms tot het asociale toe, spel van Real Madrid. Dan liever nr. 2 met het mooiste voetbal van het planeet!

Mvg, Enric Batista

Slaapkamer Bart Willems 2Hallo fanclub,

Onze Barcelonafan Bart is superblij met zijn nieuwe slaapkamer.

Met vriendelijke groet,
Fam. Willems uit Breda

Guus TimmerHallo fanclub,

Deze foto kon ik jullie niet onthouden.

Onze Guus van net 4 jaar: een kleine grote fan!

Met vriendelijke groet,
Tanneke Timmer

Jack Schavemaker In MemoriamIn Memoriam:
Jack Schavemaker

Goedemiddag Peter,

Misschien weet je nog wel dat wij het lidmaatschap van de Fan Club Barcelona cadeau hebben gedaan aan onze zieke zwager Jack Schavemaker. Helaas is hij op 22 augustus j.l. overleden. Wij danken je nogmaals voor de snelle reactie van toen. Hierbij ook de tekst zoals deze is voorgelezen op zijn crematie.

Met vriendelijke groet,
John en Mia van de Ridder

Lieve Jack,

Trots was je, op je vrouw op jullie kinderen en kleinkinderen en daar kwam de afgelopen tijd ook nog eens het lidmaatschap van Barcelona bij.

(sms van Jack)
"Geweldig, geweldig wat een schitterend cadeau. Ouwe Schaaf is lid van de fanclub van Barcelona. Post kwam heerlijk op tijd, dus kan ik het hele pakket doornemen en lezen tijdens de chemo straks. Er zitten ook de 2 laatste magazines bij. Inderdaad een glossy magazine. Ik ben gewoon een beetje sprakeloos, zo leuk vind ik het."

Het was een vreugde voor ons om te zien dat je, ondanks je ziekte, zo enthousiast en blij was met dit lidmaatschap.

(nog een smsje)
"Eerst even zakelijk, chemo achter de rug. Duur ruim 1 uur. Nu wat anders. Als we over Barcelona praten dan wil ik voortaan met 'U' worden aangesproken, want ik ben nu officieel lid van de Fan Club Barcelona. Een geweldig leuk cadeau vanmorgen via de post. John en Mia hebben mij lid gemaakt."

Daarna volgde er nog een aantal smsjes over waar je toch het speldje van Barcerlona moest dragen en dat het Barcelonapasje toch wel iets anders is dan het Gamma pasje.

Jack, wij zullen je nooit vergeten, je was een uniek mens en wij hebben er respect voor hoe jij met je ziekte om bent gegaan. Wij houden van je.

Liefs, John en Mia

Messi en Maikel DominicusHallo fanclub,

Hierbij een foto van Messi en mij na de Champions League wedstrijd FC Barcelona - Stuttgart.

De dag na de wedstrijd hebben we nog een rondleiding door Camp Nou gedaan. Daarna zijn we buiten nog even gaan zitten op de grote pilaren daar, waarna Messi voorbij kwam rijden in zijn auto. Wij zijn er natuurlijk gelijk achteraan gegaan!

Deze foto wilde ik even met jullie en de rest van de Barcelonafans delen!

Met vriendelijke groet,
Maikel Dominicus

Siebrand Andringa:
Dit weekend heb ik het nieuwe magazine ontvangen. Geweldig! Het zag er prachtig uit met mooie afwisselende onderwerpen! Ik ben blij dat ik lid ben geworden!

Gerda Postma:Hallo, mijn zoon Bart, al jaren lid van de fanclub, is afgelopen maandag voor zijn stage/werk naar de wedstrijd Barcelona-Real Madrid geweest. Een droom die uitkwam natuurlijk. Hij zat achter de goal en heeft een filmpje gemaakt. Deze zend ik hierbij.


Johan IIIHallo allemaal,

Ik ben Johan de Derde! Ik ben een perfecte (voetbal-)kruising met Hollands, Spaans, Frans en Italiaans bloed. Ik woon in Zuid-Frankrijk en ben vernoemd naar Johan Één (je weet wel wie ik bedoel). De naam Gomez heb ik van m'n Spaanse voorouders gekregen.
Ik ben fan van jullie Fanclub uit Holland en zodra ik kan, kom ik naar Camp Nou om naar m'n favoriete club te kijken en wie weet . . . . om er te spelen!

Tot binnenkort, Johan Gomez

Edward en Wim de Ruiter:
Hallo Dick, graag willen we jou en de overige bestuursleden en vrijwilligers van harte bedanken voor de geweldige penya-avond in Heerenveen. Het was perfect geregeld, een gastvrije ontvangst met een interessante rondleiding in een prachtig stadion. Een prima buffet, kortom alles was dik in orde. Bovendien wint onze club ook nog met 2-0 in Madrid en staat nu alleen bovenaan. Wat willen we nog meer. Nogmaals allemaal bedankt en tot een volgende keer.

Eric Rijbroek:
Even een kort bericht om te laten weten dat ik het nieuwe magazine er weer fantastisch uit vind zien!! Ik verheug me nu al op het nieuwe blad met een nieuw verhaal over de sagen en/of tradities!


Matthijs van Hagen:
Ik ben in het seizoen 03/04 voor de eerste keer in Camp Nou geweest. Barça speelde tegen Espanyol. Het heeft toen zo veel indruk op me gemaakt. Sindsdien bezoek ik elke dag deze site. De makers van deze site, heel erg bedankt voor een hele overzichtelijke site, waarop elke dag weer updates staan. Bedankt voor alles!


Fred Baars:
Alle FC Barcelona-fans (en zeker die van onze fanclub uit Rosmalen) feliciteren we natuurlijk met de "Tripple". In het eerste seizoen pakt architect Pep Guardiola gelijk 3 fantastische hoofdprijzen met geweldig combinatiespel, spelvreugde en technische hoogstandjes. We verheugen ons alweer op het seizoen 2009 - 2010 en zijn trots op FC Barcelona en op het bestuur van onze fanclub uit Rosmalen, dat
weer zeer goed gepresteerd heeft het afgelopen seizoen! Bedankt allemaal!

Marco Bouwmeester:
Pep Guardiola doet het heel goed en is de beste trainer. Hij haalt hele goede resultaten met Barcelona en kiest de beste opstelling. Niemand kan Barça meer tegenhouden met Messi, Henri en Eto'o en alle andere spelers. Iedereen die bij Barcelona voetbalt mag trots zijn, ze zijn de beste.

Nathalie:
Bij deze wil ik even melden dat via deze website mijn Barça-gevoel gegroeid is. Ben ongeveer een jaar of 3 geleden beginnen voetbal te kijken. Het begon met interesse in Brazilië en daar vandaan naar Ronaldinho en zo door naar Barça. Uiteindelijk kwam ik terecht op deze website. En nu ben ik een rasechte Barça-fan en ook van het Spaanse elftal dat uitmuntend presteerde op het EK. Met Xavi als de beste natuurlijk. De website wordt alsmaar beter en beter. Jullie doen goed jullie best om steeds weer iedere penya goed te doen verlopen. En onlangs is mijn zusje ook fan van Barça geworden. Ik kijk er echt naar uit om in jullie fijn gezelschap in mei naar Barça te gaan kijken met de fanreis. Lang leve Barça = Més!


André:
Ik ben positief verrast door de professionaliteit van deze vernieuwde clubsite over ons aller Barça. Ik weet zeker dat vele andere (zoniet alle) fanclubs strontjaloers zullen zijn. De Nederlandse Fan Club Barcelona had zich o.a. al met het clubblad in de picture gezet t.o.v. alle andere fanclubs. Maar met deze vernieuwde website heeft een ieder (voor het geval hieraan nog werd getwijfeld) vanaf nu voorgoed een niet meer in te halen achterstand opgelopen, wanneer het gaat om de servicegerichte aanpak van deze ambitieuze bestuursleden naar hun leden en FC Barcelona toe. Bedankt, bedankt en van harte gefeliciteerd met dit door jullie gerealiseerde resultaat!!!!


Kees:
Proficiat met zo'n professionele website!! Ga zo door met die aanpak. Alle complimenten voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!