Meestgestelde vragen


Wat is het adres (voor o.a. fanmail) van Barcelona?

Het adres is:

Fútbol Club Barcelona
Av. Arístides Maillol, s/n.
08028 Barcelona
Spanje

Het algemene telefoonummer is: 00 34 93 4963600.

Het heeft geen zin fanmail, welke bestemd is voor de spelers en/of de technische staf, te sturen naar het adres van de fanclub. De kosten voor het doorsturen van fanmail vallen namelijk niet binnen ons activiteitenbudget.


Ik doe een spreekbeurt/opstel/werkstuk over FC Barcelona. Kunnen jullie mij aan informatie helpen?

Wij hebben speciaal hiervoor een informatiepakket samengesteld. Kijk op Over FC Barcelona » Spreekbeurtpakket


Kan ik de spelers of technische staf per email bereiken?

Ja, het emailadres is "oab@fcbarcelona.cat" en dan sturen ter attentie van de betreffende persoon.

Als u fanmail, via post of e-mail, naar Barcelona stuurt is het niet gegarandeerd dat u ook antwoord krijgt, maar het is het proberen waard, toch?


Kunt u mij informatie geven over hoe het bij Barcelona met toegangkaartjes werkt?

Barcelona heeft haar thuiswedstrijden ingedeeld in 8 categorieën, te
weten A++-, A+CHL, A+LFP, A-, B-, C-, D-, en E-wedstrijden. Voor deze categorieën gelden verschillende toegangsprijzen (variërend per plaats in het stadion van € 27,- tot € 325,- met daartussen vele gradaties), waarbij de A++-categorie de duurste is.

Meer informatie over de toegangsprijzen vindt u als u hier klikt.

De indeling kan door Barça op elk gewenst tijdstip tijdens het seizoen worden aangepast als bijvoorbeeld één van de tegenstanders uit een lage(re) categorie hoger dan verwacht op de ranglijst in de competitie staat. Een
B-wedstrijd kan dan gemakkelijk een A-wedstrijd worden, of een C- een
B-wedstrijd et cetera.


Hoe kan ik een thuiswedstrijd van Barcelona bezoeken?

Elk seizoen organiseert de Fan Club Barcelona, in samenwerking met haar reispartner NBD Sports uit Rosmalen, diverse soorten voetbalreizen naar thuiswedstrijden van FC Barcelona in de Primera División. In het programma zit overigens ook één midweekse reis naar een Champions League wedstrijd. Het aanbod betreft de reguliere volledig verzorgde weekendarrangementen, alsmede de mogelijkheid om een hoogstaand indivdueel arrangement te boeken.

Ook niet-leden zijn overigens van harte welkom op deze fanreizen.

Alle informatie over deze fantastische fanreizen vindt u op deze website, onder de pagina “Reizen naar Barcelona”.


Hoe kan ik aan losse toegangskaarten komen voor een thuiswedstrijd van Barcelona?

Allereerst: De fanclub zelf verkoopt geen losse kaarten voor thuiswedstrijden!!

Er zijn drie mogelijkheden, te weten:

1. Via officiële website van FC Barcelona (www.fcbarcelona.com).
De start van de vrije verkoop via deze website verloopt zeer onregelmatig. Barcelona geeft ons daar geen inzicht in, waardoor wij u hierover dan ook helaas geen informatie kunnen verstrekken, anders dan dat u het beste regelmatig kijkt of er al kaarten beschikbaar zijn.

2. Zelf (kort) voor de wedstrijd kaartjes kopen aan de kassa's van Barcelona. Voor wedstrijden tegen Real Madrid is dat vrijwel onmogelijk. Bij A-wedstrijden (zie boven) is dit moeilijk, omdat het stadion dan wel eens uitverkocht kan zijn. Bij B-, C- en D-wedstrijden is er een zeer grote kans dat er losse kaarten in de vrije verkoop verkrijgbaar zijn. Het gemiddelde stadionbezoek afgelopen seizoen lag rond de 75.000 op een capaciteit van ongeveer 98.000. Kaarten via de kassa's worden naar beschikbaarheid verkocht. Garanties op plaatsen naast elkaar zijn er niet. U moet dit ter plaatse zelf (na)vragen.

3. Er zijn enkele evenementenbureaus en websites die in toegangskaarten handelen. Vaak wordt hier de dubbele prijs of meer gevraagd. De fanclub wenst hiervoor geen verantwoordelijkheid te dragen. U kunt deze bureaus zelf, via bijvoorbeeld Google, opzoeken.


Welke wedstrijden worden op zaterdag en welke op zondag gespeeld?

Of een wedstrijd op zaterdag of zondag wordt gespeeld hangt af van o.a. televisiebelangen en/of van de Champions League (CL) wedstrijden. Als Barcelona in de week volgend op het betreffende weekend een CL wedstrijd speelt wordt de betreffende wedstrijd (vrijwel) altijd van de zondag naar de zaterdag verplaatst. Er is vooraf dus geen echte zekerheid. Een heel enkele keer wordt een wedstrijd zelfs wel eens naar de vrijdag verplaatst. Anders dan dat wij gewend zijn, worden de dag en tijd van de wedstrijd in Spanje pas zo'n 10 tot 30 dagen van te voren definitief vastgesteld.


Wat zijn mooie plaatsen in het stadion?

Smaken verschillen, maar als je voor de eerste keer in Camp Nou komt zouden wij in één van de vier hoeken vlak bij het veld (vraag naar “Laterales, primera graderia” plaatsen) gaan zitten (de lange zijde zelf is slechts zeer beperkt beschikbaar). Dan krijg je pas een echte indruk van dit geweldige stadion. Neem in ieder geval geen plaatsen in de vakken met '500 nummers'. Daar zit je enerzijds (erg) hoog en anderzijds mogelijk te dicht in de buurt van de supporters van de tegenstander, hetgeen eventueel tot overlast kan leiden.


Heeft u meer informatie over de stadiontour en het museum?

Het museum is los van de stadiontour te bezichtigen. De tour door Camp Nou eindigt echter in het museum, waardoor het niet nodig is om voor het museum een apart toegangsbewijs te kopen.

De 'Camp Nou Experience' betreft een vrije tour, dat wil zeggen zonder gids. Bij de ingang is audioapparatuur beschikbaar, via welke u, ook in het Nederlands, uitleg krijgt over alle interessante plekken in de catacomben van Camp Nou. De audiogids wordt om de nek gedragen en is eenvoudig te bedienen. Tijdens de tour zijn er bordjes met nummers, die corresponderen met een nummer op de audiogids. Voor de audiogids wordt om een ID gevraagd als borg. Een bankpas is ook voldoende, een paspoort is niet noodzakelijk.

U kunt deze tour in uw eigen tempo doen. U kunt de tour doen tot een uur voor sluiting van het museum. De inhoud van de stadiontour:
De stadiontour begint in de hal naast de FCB Megastore en voert u o.a. langs de volgende bezienswaardigheden: de kleedkamer van de gasten, de kapel, de studio van Canal Barça, de spelerstunnel, het heilige gras, de dug out, de persruimte, de presidentiële ruimte, het stadion bij de zitplaats van de President (en zijn gevolg) en eindigt met een vrij bezoek aan het museum.

Groepen van minimaal 20 personen reserveren liefst enkele dagen vooraf op telefoonnummer 00 34 93 4963608.

De actuele openingstijden en meer informatie vindt u als als u hier klikt.

Let op! Op de meeste wedstrijddagen is er geen stadiontour en gelden er voor het museum aangepaste openingstijden!!


Korting

Voor leden van de fanclub gelden, zowel voor het museum als voor de rondleidingen kortingen. Zorg er wel voor dat u uw lidmaatschapskaart bij u heeft!! Zonder kaart krijgt u geen korting!! Aan de kassa dient u het volgende te doen: U laat uw club card zien en zegt dat u lid bent van een penya (fanclub), te weten de "Fan Club Barcelona de Rosmalen" (onze volledige officiële naam). Het nummer van onze penya is 1323.


Wanneer zijn de trainingen van Barcelona en kan ik die bezoeken?

De trainingen zijn tegenwoordig helaas nagenoeg altijd besloten. Over de trainingstijden kunnen we, vanwege regelmatige afwijkingen, moeilijk informatie geven. Wel kunt u, kort voor uw bezoek, bellen met het nummer 00 34 93 496 3600 en d.m.v. keuzetoetsen, via de Engelse taal, navraag doen naar actuele trainingstijden.

Reguliere trainingen vinden tegenwoordig meestal plaats op Barça's nieuwe trainingcomplex Ciutat Esportiva Joan Gamper aan de Avinguda del Sol in Sant Joan Despi. Op de wedstrijddag wordt er vaak rond 11.00 uur in Camp Nou besloten getraind. Op de dag na de wedstrijd bestaat de trainig vaak alleen uit wat uitlopen, rekken en strekken.


Kan ik kleding of andere fanartikelen kopen bij of via de Fan Club Barcelona?

De fanclub heeft een samenwerkingsverband met de Barcelona Fan Shop (Barcelona Fan Shop). Zij hebben het grootste assortiment fanartikelen van Nederland. Leden van de fanclub krijgen hier 7,5% korting!


Wijzigingen voorbehouden! Aan geen van de hiervoor gaande gegevens kunnen rechten worden ontleend. © 1999-2021 Fan Club Barcelona