Fan Club Barcelona

Over ons

Als voorzitter van de Fan Club Barcelona mag ik u, namens het bestuur en de redactie, van harte welkom heten op onze website. Ik wens u heel veel kijk-, lees- en luisterplezier.

Op deze pagina vindt u allerlei informatie over onze bijzondere fanclub. Ik vertrouw erop dat u net zo enthousiast wordt als wij dat al zijn.

Peter Goedbloed, voorzitter

Secretariaat

Voor alle zaken betreffende uw lidmaatschap kunt u terecht bij het secretariaat van de fanclub, welke (meestal) tijdens kantooruren bereikbaar is. Treft u bij het bellen van het secretariaat de voicemail, spreek dan duidelijk en rustig uw boodschap en/of uw naam en telefoonnummer in, dan ondernemen wij actie.
Het secretariaat is ook schriftelijk, zowel per brief, als per e-mail, bereikbaar.

Contactgegevens:
Fan Club Barcelona
Klarinetweg 29
4337 RB Middelburg
E-mail: info@fanclubbarcelona.nl

Vergeet s.v.p. niet om uw lidnummer te vermelden als u contact opneemt met het secretariaat.

Ereleden

De Fan Club Barcelona is uiterst vereerd met het erelidmaatschap van President Joan Laporta én vier van Nederlands allerbeste voetballers ooit, te weten Johan Cruijff (postuum), Johan Neeskens, Ronald Koeman en Frenkie de Jong.

Voor de op 24 maart 2016 helaas veel te vroeg overleden Johan Cruijff bewaarde de fanclub sinds haar oprichting het lidnummer 0001. Met 'El Salvador' had de Fan Club Barcelona meer dan één band, getuige de samenwerkingsovereenkomst met de Johan Cruyff Foundation.

Johan Cruijff

Johan Neeskens

Ronald Koeman

Frenkie de Jong

Joan Laporta

Fanclubmagazine "Barcelona"

Het herfstnummer:

De tumultueuze zomer in Can Barça leverde voor de redactie ruim voldoende stof op. Het trieste vertrek van Lionel Messi, de komst van Sergio Aguëro, Eric García en de Nederlanders Memphis Depay en Luuk de Jong, met in hun kielzog een blik aan nieuw talent, dat voor de broodnodige verjonging in de selectie moet zorgen. Ingrediënten die op een mooie manier in het magazine zijn verwerkt. Uiteraard komen de vrouwen ook uitgebreid aan bod. Bij aanvang van het seizoen werden zij nadrukkelijk betrokken bij de Gamper Trofeu en trouwens ook bij het bepalen van het thema voor het uitshirt. Gelukkig kon huisfotograaf Arnold Velders, deze keer niet langs het veld, maar vanaf een mooie tribuneplaats, tijdens 'Gamper' weer uitgebreid foto's schieten, waardoor er, in deze en in de komende edities, weer een aantal eigen foto's beschikbaar zijn. Als slagroom op de taart was daar de mededeling dat Jordi Cruijff de gelederen van de club komt versterken. Als hij dan nog maar wel tijd over heeft om in het Utrechtse Leusden naar de musical over zijn vader te komen kijken. De fanclub had dat wel en geeft de lezers een eerste inkijk.

Bekijk hieronder een preview van het magazine.

Het fanclubmagazine "Barcelona" is een prachtig full color glossy tijdschrift, dat met hart en ziel door de fanclubredactie gemaakt wordt. Het verschijnt vier keer per seizoen.

Fan Club Barcelona op Twitter

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook op de voet te volgen op Twitter. Lees alles over de dagelijkse gang van zaken van de grootste buitenlandse fanclub van FC Barcelona. Zo is er alles te lezen omtrent de wedstrijden van FC Barcelona, maar ook over interviews met prominente Nederlanders, vergaderingen, speciale fandagen, de Penya-avond, enz. Dus sluit je aan en word een 'follower' van de Fan Club Barcelona!

Logo Facebook

Fan Club Barcelona op Facebook

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook op de voet te volgen op Facebook. Word 'vriend' en ontvang (bijna) dagelijks het actuele nieuws over FC Barcelona.

Fan Club Barcelona op Instagram

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook volgen op Instagram. Word jij ook 'volger'?

Meest gestelde vragen

Tal van onderwerpen worden uitvoerig beschreven onder "Meest gestelde vragen" (faq), te vinden rechtsbovenaan deze pagina of klik hier

Korting op fanartikelen

Als lid van de fanclub kun je, met een korting van 7,5%, allerlei fanartikelen kopen. Kijk hiervoor op onze Fanshop.

Penyabijeenkomsten

Twee keer per jaar organiseert de fanclub op wisselende voetballocaties een landelijke penyabijeenkomst rond de wedstrijden tegen Real Madrid.
Kijk voor een leuke impressie eens op de pagina Penyabijeenkomsten.

Fanclub op TV

De fanclub is meermaals op TV geweest en wij hebben een aantal van deze uitzendingen op YouTube gezet. Kijk voor een overzicht op de pagina
Fanclub op TV.

Fanclub in het Nieuws

Voor een overzicht van een aantal referenties aan en artikelen over de fanclub in binnen- en buitenlandse media en kranten kun je terecht op de pagina Fanclub in het Nieuws.

Oproep vrijwilligers

De Fan Club Barcelona wordt volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers, die gezamenlijk staan voor een professionele werkwijze, waarbij het belang van de leden altijd voorop staat.

De fanclub is specifiek op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de redactie van het magazine, de website nieuwsdienst en de sociale media redactie. Te veel werk komt nu terecht op de schouders van te weinig mensen, terwijl met een uitbreiding van het vrijwilligersbestand de werkzaamheden aangenaam verdeeld kunnen worden.

Om het hoge niveau van onze fanclub in stand te kunnen houden zoeken wij daarom naar serieuze kandidaten die hun specifieke kwaliteiten en een deel van hun tijd aan de fanclub willen besteden.

Bent u een echte Barça-fan, draagt u uw fanclub een warm hart toe en heeft u schrijftalent, meldt u dan middels een kort gemotiveerd briefje of e-mail bij ons aan. U krijgt gegarandeerd voldoening uit de energie die u er in steekt! En wij kunnen het weten, want wij spreken uit ervaring!