Fan Club Barcelona

Over ons

Als voorzitter van de Fan Club Barcelona mag ik u, namens het bestuur en de redactie, van harte welkom heten op onze website. Ik wens u heel veel kijk-, lees- en luisterplezier.

Op deze pagina vindt u allerlei informatie over onze bijzondere fanclub. Ik vertrouw erop dat u net zo enthousiast wordt als wij dat al zijn.

Peter Goedbloed, voorzitter

Secretariaat

Voor alle zaken betreffende uw lidmaatschap kunt u terecht bij het secretariaat van de fanclub, welke (meestal) tijdens kantooruren bereikbaar is. Treft u bij het bellen van het secretariaat de voicemail, spreek dan duidelijk en rustig uw boodschap en/of uw naam en telefoonnummer in, dan ondernemen wij actie.
Het secretariaat is ook schriftelijk, zowel per brief, als per e-mail, bereikbaar.

Fan Club Barcelona
Klarinetweg 29
4337 RB Middelburg
E-mail: info@fanclubbarcelona.nl

Vergeet s.v.p. niet om uw lidnummer te vermelden als u contact opneemt met het secretariaat.

Ereleden

De Fan Club Barcelona is uiterst vereerd met het erelidmaatschap van President Joan Laporta én vier van Nederlands allerbeste voetballers ooit, te weten Johan Cruijff (postuum), Johan Neeskens, Ronald Koeman en Frenkie de Jong.

Voor de op 24 maart 2016 helaas veel te vroeg overleden Johan Cruijff bewaarde de fanclub sinds haar oprichting het lidnummer 0001. Met 'El Salvador' had de Fan Club Barcelona meer dan één band, getuige de samenwerkingsovereenkomst met de Johan Cruyff Foundation.

Johan Cruijff

Johan Neeskens

Ronald Koeman

Frenkie de Jong

Joan Laporta

Fanclubmagazine "Barcelona"

Het winternummer:

De onrustige periode waarin onze Club zich momenteel bevindt, gaf de redactie ongekende mogelijkheden tot het schrijven van artikelen. In Can Barça gebeurt van alles en dus was het kiezen welke onderwerpen we wel of niet te plaatsen. Uiteraard konden we niet om de nieuwe coach Xavi Hernández heen, evenmin aan het trieste afscheid van Ronald Koeman. Bij het voorstellen van nieuwe jeugdspelers moesten er keuzes gemaakt worden. Momenteel debuteert er bijna elk weekend een nieuw talent in het eerste elftal, het is amper bij te houden. We kozen ditmaal voor Nico en Gavi, die zich in rap tempo in de basis hebben weten te werken. Ruimte voor Golden Boy Pedri was ook een zekerheidje en wat te denken van de verrassende terugkeer van Dani Alves. We mogen zeker niet de Gouden Bal voor Alèxia Putellas vergeten en, oh ja, er was ook nog een Maradona Cup. Het kon niet op, want de fanclub zag ook een eerste fanreis en de eerste penyabijeenkomst sinds de pandemie doorgang vinden. U begrijpt het al, het magazine staat boordevol artikelen, die u op het gemak tijdens de feestdagen kunt lezen. Is het magazine niet genoeg, dan verwijzen twee boekrecensie naar nog veel meer Barça-leesvoer. Van het boek ‘Tranen van Messi’ kunt u zelfs een exemplaar winnen! Doe mee aan de prijsvraag en eigen u het eerste door een Nederlander geschreven boek over Messi toe!

Hieronder een preview van het magazine.

Het fanclubmagazine "Barcelona" is een prachtig full color glossy tijdschrift, dat met hart en ziel door de fanclubredactie gemaakt wordt. Het verschijnt vier keer per seizoen.

Fan Club Barcelona op Twitter

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook op de voet te volgen op Twitter. Word 'follower' en ontvang (bijna) dagelijks het actuele nieuws over FC Barcelona.

Logo Facebook

Fan Club Barcelona op Facebook

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook op de voet te volgen op Facebook. Word 'vriend' en ontvang (bijna) dagelijks het actuele nieuws over FC Barcelona.

Fan Club Barcelona op Instagram

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook volgen op Instagram. Word jij ook 'volger'?

Meest gestelde vragen

Tal van onderwerpen worden uitvoerig beschreven onder "Meest gestelde vragen" (faq), te vinden rechtsbovenaan deze pagina of klik hier

Korting op fanartikelen

Als lid van de fanclub kun je, met korting van 7,5%, allerlei fanartikelen kopen. Kijk hiervoor op onze Fanshop.

Penyabijeenkomsten

Twee keer per jaar organiseert de fanclub op wisselende voetballocaties een landelijke penyabijeenkomst rond de wedstrijden tegen Real Madrid.
Kijk voor een leuke impressie eens op de pagina Penyabijeenkomsten.

Fanclub op TV

De fanclub is meermaals op TV geweest en wij hebben een aantal van deze uitzendingen op YouTube gezet. Kijk voor een overzicht op de pagina
Fanclub op TV.

Fanclub in het Nieuws

Voor een overzicht van een aantal referenties aan en artikelen over de fanclub in binnen- en buitenlandse media en kranten kun je terecht op de pagina Fanclub in het Nieuws.

Oproep vrijwilligers

De Fan Club Barcelona wordt volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers, die gezamenlijk staan voor een professionele werkwijze, waarbij het belang van de leden altijd voorop staat.

De fanclub is specifiek op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de redactie van het magazine, de website nieuwsdienst en de sociale media redactie. Te veel werk komt nu terecht op de schouders van te weinig mensen, terwijl met een uitbreiding van het vrijwilligersbestand de werkzaamheden aangenaam verdeeld kunnen worden.

Om het hoge niveau van onze fanclub in stand te kunnen houden zoeken wij daarom naar serieuze kandidaten die hun specifieke kwaliteiten en een deel van hun tijd aan de fanclub willen besteden.

Bent u een echte Barça-fan, draagt u uw fanclub een warm hart toe en heeft u schrijftalent, meldt u dan middels een kort gemotiveerd briefje of e-mail bij ons aan. U haalt gegarandeerd voldoening uit de energie die u er in steekt! En wij kunnen het weten, want wij spreken uit ervaring!