Fan Club Barcelona

Over ons

Als voorzitter van de Fan Club Barcelona mag ik u, namens het bestuur en de redactie, van harte welkom heten op onze website. Ik wens u heel veel kijk-, lees- en luisterplezier.

Op deze pagina vindt u allerlei informatie over onze bijzondere fanclub. Ik vertrouw erop dat u net zo enthousiast wordt als wij dat al zijn.


Peter Goedbloed, voorzitter


Secretariaat

Voor alle zaken betreffende uw lidmaatschap kunt u terecht bij het secretariaat van de fanclub, welke (meestal) tijdens kantooruren bereikbaar is. Treft u bij het bellen van het secretariaat de voicemail, spreek dan duidelijk en rustig uw boodschap en/of uw naam en telefoonnummer in, dan ondernemen wij actie.
Het secretariaat is ook schriftelijk, zowel per brief, als per e-mail, bereikbaar. 

Contactgegevens
Fan Club Barcelona
Klarinetweg 29
4337 RB Middelburg
Tel.: 073-6427287
E-mail: info@fanclubbarcelona.nl

Vergeet s.v.p. niet om uw lidnummer te vermelden als u contact opneemt met het secretariaat.


Ereleden

De Fan Club Barcelona is uiterst vereerd met het erelidmaatschap van vier van Nederlands allerbeste voetballers ooit, te weten Johan Cruijff (postuum), Johan Neeskens, Ronald Koeman en Frenkie de Jong.

Voor de op 24 maart 2016 helaas veel te vroeg overleden Johan Cruijff bewaarde de fanclub sinds haar oprichting het lidnummer 0001. Met 'El Salvador' had de Fan Club Barcelona meer dan één band, getuige de samenwerkingsovereenkomst met de Johan Cruyff Foundation.


Johan Cruijff


Johan Neeskens


Ronald Koeman


Frenkie de Jong


Fanclubmagazine "Barcelona"Het voorjaarsnummer:

In deze rare zorgelijke en onduidelijke tijden als gevolg van het coronavirus heeft de redactie zich extra ingespannen om toch een mooi magazine in elkaar te steken. Een unieke ervaring onzerzijds, aangezien dit zonder enig samenzijn qua redactievergadering of eindcontrole heeft plaatsgevonden. We hopen oprecht dat dit eenmalig is geweest en dat onze bewegingsvrijheid bij het volgende magazine weer normaal is. Trots zijn we om u een uitgebreid interview met aanvoerder Messi voor te leggen. Daarin stelt Leo openhartig de problemen in Can Barça aan de kaak. Hij heeft recht van spreken. Met het winnen van zijn zesde Gouden Bal is hij immers alleenheerser qua beste voetballer ooit op aarde. Sinds het vorige magazine is er in Barcelona veel gebeurd en presenteren we uiteraard de nieuwe trainer Quique Setién en dispensatieaankoop Martin Braithwaite. Quique heeft aangegeven veel aandacht aan de jeugd te gaan geven, iets dat onze redactie al jaren doet. Ook in dit nummer, met Álex Collado in de spotlight en een update van de vooruitgang van Riqui Puig. Nieuw in dit nummer is de aftrap van een zoektocht naar dé verzamelaar van Johan Cruijff-attributen. Een aantal keer gaat de redactie op bezoek bij echte Cruijff-fanaten, die hun hobby volledig in het teken hebben staan van het verzamelen van alles wat met Cruijff van doen heeft (gehad). Op verzoek van onze medisch redacteur, dr. Jos Benders, ditmaal geen column van zijn hand. Een begrijpelijk verzoek, aangezien spelers en staf, vanwege het coronavirus, op dit moment allemaal thuis zitten. Een reguliere blessure-bespreking is derhalve nu niet opportuun. "Logisch!", zou Johan zeggen. Natuurlijk mogen we de prestaties van de Barça dames niet vergeten! Zij gaan als een malle door alle competities heen, onoverwinnelijk op weg naar de diverse te behalen titels. Alleen het coronavirus kan ze daar nog van weerhouden. De toekomst zal uitwijzen hoe lang het voetbal niet meer dan een ‘belangrijke bijzaak' is. Tot die tijd hopen we dat het magazine u het nodige leesplezier geeft en de dagelijkse beslommeringen een beetje doet vergeten.
Bekijk het magazine... (Het 'laden' duurt even!)

Het fanclubmagazine "Barcelona" is een prachtig full color glossy tijdschrift, dat met hart en ziel door de fanclubredactie gemaakt wordt. Het verschijnt vier keer per seizoen.

Twitter

Fan Club Barcelona op Twitter

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook op de voet te volgen op Twitter. Word 'follower' en ontvang (bijna) dagelijks het actuele nieuws over FC Barcelona.

Logo Facebook

Fan Club Barcelona op Facebook

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook op de voet te volgen op Facebook. Word 'vriend' en ontvang (bijna) dagelijks het actuele nieuws over FC Barcelona.

Instagram

Fan Club Barcelona op Instagram

Als moderne fanclub zijn we natuurlijk ook volgen op Instagram. Word jij ook 'volger'?


Meest gestelde vragen

Tal van onderwerpen worden uitvoerig beschreven onder "Meest gestelde vragen" (faq), te vinden rechtsbovenaan deze pagina of klik hier


Korting op fanartikelen

Als lid van de fanclub kun je, met korting van 7,5%, allerlei fanartikelen kopen. Kijk hiervoor op onze Fanshop.


Penyabijeenkomsten

Twee keer per jaar organiseert de fanclub op wisselende voetballocaties een landelijke penyabijeenkomst rond de wedstrijden tegen Real Madrid.
Kijk voor een leuke impressie eens op de pagina Penyabijeenkomsten.


Fanclub op TV

De fanclub is meermaals op TV geweest en wij hebben een aantal van deze uitzendingen op YouTube gezet. Kijk voor een overzicht op de pagina
Fanclub op TV.


Fanclub in het Nieuws

Voor een overzicht van een aantal referenties aan en artikelen over de fanclub in binnen- en buitenlandse media en kranten kun je terecht op de pagina Fanclub in het Nieuws.


Oproep vrijwilligers

De Fan Club Barcelona wordt volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers, die gezamenlijk staan voor een professionele werkwijze, waarbij het belang van de leden altijd voorop staat.

De fanclub is specifiek op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de redactie van het magazine, de website nieuwsdienst en de sociale media redactie. Te veel werk komt nu terecht op de schouders van te weinig mensen, terwijl met een uitbreiding van het vrijwilligersbestand de werkzaamheden aangenaam verdeeld kunnen worden.

Om het hoge niveau van onze fanclub in stand te kunnen houden zoeken wij daarom naar serieuze kandidaten die hun specifieke kwaliteiten en een deel van hun tijd aan de fanclub willen besteden.

Bent u een echte Barça-fan, draagt u uw fanclub een warm hart toe en heeft u schrijftalent, meldt u dan middels een kort gemotiveerd briefje of e-mail bij ons aan. U haalt gegarandeerd voldoening uit de energie die u er in steekt! En wij kunnen het weten, want wij spreken uit ervaring!