Nieuws September 2013

04-09

Nieuw veld voor Barça

Vanaf 29 Augustus, direct na de return van de Spaanse Supercopa tegen Atlético Madrid, zijn in Camp Nou de werkzaamheden begonnen voor de aanleg van een nieuwe grasmat. Onder het nieuwe veld installeert het Nederlandse VB Projects uit de Lier de veldverwarming. Dit systeem bestaat uit 35 kilometer aan Polyethyleen slangen die door middel van een speciale lastechniek aan elkaar worden bevestigd. Hierdoor is de kans tot lekkage tot het absolute minimum beperkt.

Na het verwijderen van het vorige veld hebben de Westlanders slechts vier dagen de tijd om dit systeem te installeren, waardoor de veldverwarming op 4 September gereed moet zijn alvorens het veld op 7 en 8 September wordt aangelegd. Het veld dan is net op tijd speelklaar om op 14 September Sevilla voor de Primera División te ontvangen.

Na de installatie van de veldverwarming, zal de ondergrond van het veld altijd tussen de zes en dertien graden zijn, wat de ideale temperatuur is voor het gras.

Reeds veertien clubs uit de Eredivisie hebben een veldverwarming van VB Projects, waaruit blijkt dat het bedrijf uit de Lier een gevestigde naam is in de voetbalwereld. De Westlanders hebben dit systeem zelf ontwikkeld in de glastuinbouw, toen in 1996 PSV zich als eerste in de Lier meldde voor de veldverwarming. Tevens maken ook Shakhtar Donetsk, FC Kopenhagen en Schalke 04 gebruik van het systeem van Westlandse makelij.