Nieuws Augustus 2012

19-08

Portret Alex Song

Alex Song werd op 9 september 1987 in Douala geboren en verloor zijn vader toen hij drie was. Hij verliet zijn vaderland Kameroen op zijn achtste voor Parijs.
Op zijn dertiende verhuisde Song opnieuw, want Bastia had zijn voetbaltalenten ontdekt en dus trok de ambitieuze knaap naar het eiland Corsica. Song was amper zestien toen hij met Bastia in de Franse Ligue 1 debuteerde. De middenvelder speelde op die jonge leeftijd al het merendeel van de wedstrijden en werd ontdekt door Arséne Wenger, die hem overtuigde één seizoen op huurbasis bij Arsenal te komen voetballen.
Ondanks een moeilijk begin bleef Song toch bij Arsenal, dat hem in 2007 even aan Charlton uitleende. Het was pas in 2008 dat Song zich helemaal ontplooide en sindsdien is hij een vaste waarde bij de Gunners.

Song heeft de dubbele Frans/Kameroense nationaliteit en speelde voor het Franse nationale team onder -16. In 2003 besloot hij alsnog voor Kameroen uit te komen en met dat land nam hij deel aan het WK2010 in Zuid-Afrika.

Song is een centrale middenvelder die veel ballen recupereert en zich ook offensief laat opmerken. In het afgelopen seizoen was hij bij Arsenal goed voor 14 assists