Nieuws Januari 2020

20-01

Puig verheugd met optreden

Toen FC Barcelona op zondagavond in eigen huis tegen Granada ondanks de vele goede intenties de Zuid-Spaanse muur maar niet wist te slechten, wist trainer Setien dat er iets bijzonders nodig was om de wedstrijd over de streep te trekken. En dat bijzondere kwam in de vorm van Riqui Puig, het 20-jarige wonderkind uit de jeugdopleiding die Ivan Rakitic verving en daarmee de ploeg wist te helpen met vele spectaculaire acties. Het talent droop van de jongeling af, die onder de nieuwe hoofdtrainer zeker lijkt te zijn van meer speelminuten. Puig is een voetballer zoals ze in Barcelona de afgelopen jaren er steeds minder van rondlopen, een iele technicus met een voetbalhart.

Zelf was Puig erg verheugd met zijn optreden, opgesierd met een belangrijke bijdrage aan de 1-0 en een goede pass op Griezmann, die naliet om de pass van Puig tot assist te bekronen. ''Ik ben altijd blij als ik mag voetballen'', zei het jonkie na afloop. ''Setien houdt van voetbal en we zijn erg blij. Hij vertelde me dat ik lef moest hebben, veel druk moest zetten en balverlies moest vermijden.'' 

Puig veroverde de bal waaruit de beslissende 1-0 voortkwam, maar weigert alle complimenten tot zich te nemen. ''Er zijn ook andere belangrijke momenten na mijn balverovering. Zoals de geweldige hakbal van Vidal. We zijn erg blij met de zege, die ons een belangrijke boost zal geven.'' Puig zegt dat hij als het moet weer terug zal gaan naar Barça B, maar het ligt in de lijn der verwachting dat Setien veel vaker beroep zal doen op het kleine wonder uit Matadepera.