Nieuws Januari 2013

06-01

Puyol: “Blij dat we deze kinderen kunnen helpen”

Elk jaar bezoeken de spelers van het eerste team van FC Barcelona lokale ziekenhuizen om vlak voor Driekoningen (6 januari) kinderen cadeautjes te geven. Ook afgelopen week stond dit bijzondere bezoek weer op de planning zodat Carles Puyol en co de traditie konden voortzetten.

De aanvoerder van Barça sprak met Barça TV en fcbarcelona.com over de ervaringen van deze dag. “We zijn heel blij dat we hier kunnen zijn. Het is geweldig om deze kinderen te zien en om ze een beetje plezier te kunnen geven… Ze gaan door een moeilijke periode, maar we proberen ze om ze wat geluk en een beetje hulp te geven. We zijn ons ervan bewust dat het geweldig voor ze is om spelers van FC Barcelona te zien.”

Er wordt gezegd dat de gezondheid van veel van de kinderen in positieve zin veranderd nadat zij bezocht zijn door hun grote voorbeelden en idolen. Puyol: “Het is ongelofelijk. Alleen al om die reden zouden we dit vaker moeten doen. Dat is de échte waarde van dit doen. Je realiseert je dat je in staat bent om veel kinderen te helpen.”
Daaraan voegde hij toe: “Wanneer je naar dit soort plekken gaat, realiseer je je wat je zomaar kan overkomen en dat we dankbaar moeten zijn voor onze gezondheid. Het laat ons de realiteit zien en dat we met beide benen stevig op de grond moeten staan.”
Elke speler is zich meer dan bewust van deze realiteit, aangezien het team met twee hele zware situaties heeft moeten leren omgaan die heel dichtbij kwamen: Tito Vilanova en Éric Abidal. Puyol zei dan ook: “Dat waren twee harde klappen en daar komt nog eens bij dat het beiden tot twee keer toe overkwam. Ze zijn een voorbeeld voor ons, omdat ze elke dag vechten om vooruit te blijven gaan. En ze zijn ook een voorbeeld voor anderen; zij zijn het bewijs dat als je kunt vechten, dat je dan op het hoogste niveau kunt strijden – zoals Abidal dat nu doet.”