Nieuws Januari 2023

12-01

Real wint na strafschoppen

Strafschoppen moesten uitsluitsel geven over wie de finale van de Supercopa zou bereiken. Real had wat goed te maken na het verlies tegen Villarreal in de Primera División.

Mede daardoor ging Real fel van start. En hadden dus de overhand. Hoewel: Valencia speelde echt niet slecht maar het tegendoelpunt kwam dan toch in de 39e minuut: een benutte strafschop van Benzema.

Valencia herpakte zich in de rust en begon scherp aan de 2e helft: in de 46e minuut 1-1 door een doelpunt van Samuel Lino. Justin Kluivert speelde een verdienstelijke wedstrijd maar werd in de 2e helft wel gewisseld.

Zowel in de 2e helft als in de verlenging werd er niet meer gescoord. Strafschoppen dus! Na missers van Comert en Gaya (beiden Valencia) was de strijd beslist. Real maakte geen fouten en won zo de strafschoppenserie.

Een plek in de finale van zondag tegen Betis of FC Barcelona. In een hopelijk heroïsch gevecht gaan Betis en FC Barcelona met elkaar uitmaken wie de finale tegen Real gaat spelen. In de afgelopen 10 ontmoetingen wist FC Barcelona 8 maal te winnen van Betis. Zegt natuurlijk niet veel maar het is beter dan andersom!