Nieuws Maart 2012

18-03

Sevilla - FC Barcelona 0-2

Barça heeft in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán een gemakkelijke avond gehad. Vooraf waren de spelers door Guardiola gewaarschuwd voor een lastige avond, maar de thuisploeg wist niet te overtuigen. De eerste grote kans was voor Pedro, die zijn vorm weer terug gevonden leek te hebben, maar de aanvaller miste helaas. Na ruim een kwartier wist Xavi de openingtreffer te maken. De aanvoerder scoorde knap uit een vrije trap; die onhoudbaar was voor doelman Palop. Nog geen 10 minuten later besliste Messi het duel. De Argentijn scoorde op fenomenale wijze. Met een mooie beweging speelde hij de bal behendig door de benen van zijn tegenstander gevolgd door een prachtig lobje over keeper Palop; een wereldgoal voor de superspits. In de eerste helft wisselden slordigheden en prachtig combinatiespel elkaar af. Dit leverde grote kansen op voor Pedro en Cesc, die beide alleen voor de doelman een goal konden maken. Voor Sevilla was Kanoute een keer dichtbij, maar Valdés stond goed op te letten.

De tweede helft was een stuk minder dan de eerste, maar de thuisploeg wist geen vuist te maken tegen de Blaugranas. Manu del Moral kreeg wel een grote kopkans, maar deze ging net naast. Voor de rest had FC Barcelona het goed onder controle. Iniesta creëerde een grote kans door Palop uit te spelen. Maar ook Iniesta is van vlees en bloed en raakte de bal compleet verkeerd. De ingevallen Alexis kreeg ook een grote kans. De Chileen werd alleen voor de doelman gezet. Hij raakte licht uit balans maar kon nog wel een schot produceren. Wederom is het Palop die een doelpunt voorkwam. Of het doelpunt wat Messi maakte onterecht afgekeurd werd voor buitenspel is onduidelijk. De Argentijn werd teruggefloten toen hij de 3-0 maakte. De regie toonde echter geen herhaling van de actie. Barça speelde de wedstrijd goed uit, waarmee de 3 punten mee terug naar Barcelona konden.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Adriano (85' Puyol), Busquets, Xavi (82' Alexis), Iniesta, Fàbregas (69' Keita), Pedro en Messi