Nieuws Oktober 2013

13-10

Alex Song speelt gelijk

Blaugrana Alex Song heeft met zijn land Kameroen niet kunnen winnen in en tegen Tunesië. In het Stade du 14-Janvier te Rades eindigde het duel zoals het begonnen was, 0-0.

De thuisploeg onder leiding van Nederlander Ruud Krol begon voortvarend aan het duel. Het zat de Noord-Afrikanen niet mee en dus kon Kameroen zich herpakken. Aanvoerder Yasin Chikhaoui van Les Aigles de Carthage(De Adelaars van Carthago) kon een prima eerste helft bekronen met de openingstreffer maar hij slaagde er niet om Charles Itandje te verschalken. Kameroen waar Samuel Eto'o weer meespeelde na een smeekbede van de president stond onder druk maar wist ongeschonden de rust te halen.

In de tweede helft waren er kansen over en weer. Aanvaller Pierre Webó kreeg vlak voor tijd de beste kans om De ontembare leeuwen de overwinning te bezorgen. Maar een 0-0 is een prima uitgangspositie voor de return die op zondag 17 november gespeeld gaat worden. Barça B aanvaller Macky Bagnack bleef de hele wedstrijd op de bank. Zijn teamgenoot bij FC Barcelona Jean Marie Dongou was niet opgeroepen wegens een blessure.