Nieuws Oktober 2011

06-10

Puyol dacht aan stoppen

De centrale verdediger van Barça, Puyol, heeft bekend dat door de vele blessures in het vorig seizoen, hij er aan gedacht heeft om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Het Barça-icoon was tussen januari en augustus zwaar geblesseerd aan zijn knie. “Ik zag geen enkele oplossing meer. Het spookte zelfs door mijn hoofd dat ik zou moeten stoppen met voetballen”, laat Puyol een aantal maanden na dat weten voor de camera’s van Antena 3. Puyol speelde tot dusver meer dan vierhonderd duels namens de Catalanen.

“Het waren acht zware maanden. Het was zwaar omdat ik maar geen oplossing zag en ik merkte dat de krachten in mijn benen minder werden” ging Puyol verder. In de tweede helft van het vorig seizoen heeft de aanvoerder van Barça maar vier wedstrijden gespeeld. In juni heeft de Catalaan een operatie aan zijn knie onder gaan en dit heeft hem van het probleem af geholpen. Hierdoor zit dit seizoen er alles veel beter voor hem uit.

Tijdens het interview ging hij ook nog even in op de strijd tussen Barça en eeuwige rivaal Real Madrid. “Real heeft geen zwakke punten. Ze geven nooit op, dat is de kracht van Real Madrid”. De onuitputtelijke wilskracht van de grootste concurrent van de Catalanen is een eigenschap die Puyol wat meer bij FC Barcelona zou willen zien. Want volgens verdediger kan zijn ploeg nog veel leren van deze wilskracht als het tegenzit, nu is het zo dat de spelers na elkaar wijzen op de moeilijke momenten. Maar de grote kracht van zijn ploeg is volgens hem, dat het team in de kleedkamer één grote vriendengroep is.