Nieuws September 2014

02-09

Zubizarreta: “Puyol van onschatbare waarde”

Dinsdag gaven vice president voor Sport Jordi Mestre en technisch directeur Andoni Zubizarreta een persconferentie over de sportieve wisselingen bij Barça afgelopen zomer. Toch is het duo ook blij met de zaken die hetzelfde bleven. Zo is er een eind gekomen aan de geruchten rond het eventuele vertrek van de Braziliaanse vleugelverdediger Dani Alves. “We zijn verheugd dat Dani Alves gebleven is. Ook waarderen wij zijn inzet”, aldus de technisch directeur. Ook Lionel Messi kwam ter sprake. “We bewonderen onze sterspeler Messi. Hij doet altijd zijn werk goed, ondanks de enorme druk”, verklaarde Zubizaretta.

Het verhuren van Gerard Deulofeu aan Sevilla passeerde ook de revue. “Deulofeu is altijd welkom hier. We kunnen de talenten goed gebruiken”, aldus het duo. Twee andere spitsen, momenteel nog uitkomend voor Barça B. Zubizaretta en Mestre zijn positief over de ontwikkeling van Munir El Haddadi en Sandro Ramírez: “Officieel zijn deze talentvolle spelers nog Barça B spelers, maar de deuren naar het eerste elftal open. We werken er hard aan om deze spelers binnen de club te houden”, vertelde het tweetal.

Tevens kwam de toevoeging van Carles Puyol aan de technische staf ter sprake. “El Capità helpt ons niet alleen met de transfers, maar is ook van waarde bij de trainingen van het eerste elftal en de coördinatie van het jeugdvoetbal van Barça. Hij is dus overal inzetbaar en zijn kennis is van onschatbare waarde”, vertelde de voormalig keeper van de blaugrana’s

Tot slot sprak het duo over Gerardo Martino. Het duo verklaarde: “Martino heeft goed werk verricht in een moeilijke tijd. Daarnaast hebben we ook als mens veel van hem geleerd”.

Gerelateerd nieuws