Nieuws Februari 2012

17-02

Welkom terug, Keita!

Twee spelers stonden donderdagochtend in het Ciutat Esportiva in het middelpunt van de belangstelling: Seydou Keita en Ibrahim Afellay. De Malinees heeft zich weer bij de selectie gevoegd na een uitstekende prestatie in de Afrika Cup of Nations, waar zijn land brons in de wacht wist te slepen, en Keita opgenomen werd in de All Star XI. Keita, die begin januari naar Gabon vertrok, werd donderdag opgetogen verwelkomd door zijn teamgenoten.

Ibrahim Afellay startte dezelfde ochtend zijn trainingsroutine op het veld, voor het eerst in bijna vijf maanden nadat hij zijn knieblessure opliep. Ook hij ontving een ovatie van zijn medespelers en werkte daarna apart van de groep.

Sergio Busquets, met een gewonde knie, verscheen op het veld, maar trainde apart van de groep. Adriano deed ook individueel herstelwerk, nadat hij dinsdag in het duel tegen Bayer Leverkusen van het veld gehaald werd toen hij last kreeg van een spier in zijn linkerbeen. Xavi werd niet gezien; de middenvelder trainde alleen in de sportschool.

Vier spelers uit Barça B vulden de selectie aan, namelijk verdedigers Montoya, Bartra en Muniesa, plus aanvaller Tello. Dos Santos en Sergi Roberto, die zich de laatste tijd geregeld meldden bij de trainingssessies van het eerste team, trainden donderdag met de reserves.