Nieuws Juni 2015

09-06

Welkom, Aleix Vidal!

FC Barcelona heeft deze week de selectie met Aleix Vidal versterkt. De 25-jarige Catalaan mag en zal pas vanaf januari 2016 in actie komen voor Barça vanwege de sanctie van de FIFA, maar is wel al vastgelegd en gearriveerd in Camp Nou. Hij komt voor een transfersom van achttien miljoen euro en een vijfjarig contract over van Sevilla, waar hij in één seizoen eindelijk zijn naam vestigde in de voetbalwereld. Daarvoor speelde hij drie seizoenen bij Almería, waarmee hij promoveerde naar de Primera División, en daarvoor vooral in B-teams van minder grote clubs.

Nu maakte hij de grote stap naar Barça. “Buiten de dag dat mijn dochtertje geboren werd, is dit de meest speciale dag in mijn leven,” liet Vidal weten op zijn eerste persconferentie. Hij noemt het een thuiskomen, niet alleen omdat hij oorspronkelijk uit Valls in Catalonië komt, maar ook omdat hij in het seizoen 2001/02 één jaar in het B-team onder-14 van Barça speelde, in dezelfde selectie als Jordi Alba.

Vidal arriveert in Barcelona als kersverse winnaar van de Europa League met Sevilla en hij hoopt dat hij meer titels aan zijn palmares kan toevoegen bij de Catalaanse grootmacht die net een indrukwekkende tridente heeft gewonnen. Het feit dat hij tot januari 2016 moet wachten met spelen in blaugrana tenue zit hem in de verste verte niet dwars. “Geen probleem,” zei hij. “Ik hoefde geen twee keer na te denken over het aannemen van Barça’s aanbod. Ik kan deze tijd gebruiken om specifieke aspecten van mijn spel te verbeteren en nieuwe dingen te leren. Barça is de beste plek ter wereld om te leren.”

De speler werd ook gevraagd naar wat hij denkt dat zijn positie zal worden binnen de blaugrana selectie. Hoewel hij altijd een aanvallende middenvelder is geweest, gebruikte trainer Unai Emery hem als fullback, een rol die hij meer dan uitstekend invulde. “Waarschijnlijk zal ik voorin niet echt nodig zijn,” dacht Vidal. “De drie beste spelers ter wereld spelen daar.” Niet dat hij geen strijd zal ondervinden voor de positie van rechtsback, maar naar zijn mening: “Dat soort lastige strijd is precies wat de prestaties van een team verbetert. Alves is een van de beste, zo niet de beste, fullbacks ter wereld.”

Tot slot vroeg de aanwezige pers hem hoe het voor hem voelt om in hetzelfde team als Leo Messi te spelen, met wie Daniel Alves over de jaren een fijne connectie op het veld heeft opgebouwd. Vidal is ervan overtuigd dat ook hij zo’n band zal kunnen opbouwen met de Argentijn. “Alles is zo veel gemakkelijker wanneer je met de beste spelers speelt. Maar het is zeker iets waar ik hard aan zal moeten werken en iets waar ik enorm veel naar uitkijk.”

Maak kennis met Aleix Vidal!


Bekijk hier de officiële presentatie van Vidal in zijn nieuwe tenue:


 video’s: www.fcbarcelona.cat

Gerelateerd nieuws