Nieuws Juli 2014

13-07

Jonathan Dos Santos neemt afscheid

De naar Villarreal vertrekkende Jonathan Dos Santos heeft een afscheidsbrief gepubliceerd op zijn Twitter-account, waarin hij iedereen bedankt voor zijn twaalf ‘geweldige jaren bij Barça’, waar hij het via de jeugdopleiding schopte tot het eerste team.
Dit is de volledige brief:

“Aan Barça,

Jullie lieten mij toe toen ik pas twaalf jaar oud was, en we hebben meer dan de helft van mijn leven samen doorgemaakt. Het zijn twaalf geweldige jaren geweest, waarin ik als speler maar ook als persoon ben gegroeid. Vanaf het moment dat ik in deze magische stad terechtkwam, ben ik nooit gestopt met leren, het maken van vrienden en het genieten van het leven, maar heb ik ook hard gewerkt om een droom te laten uitkomen die slechts een paar gelukkige mensen mogen meemaken: spelen voor het eerste team van Barça.

Een droom die is uitgekomen dankzij hard werken, opoffering en uiterste vastberadenheid. Dezelfde vastberadenheid waardoor ik besloot andere aanbiedingen die ik kreeg af te wijzen, want mijn obsessie was altijd om alles wat ik had aan jullie te geven.

Jullie land voelde altijd als thuis, en ik heb alleen maar woorden van dank voor iedereen die het mogelijk maakte dat deze droom uitkwam: mijn teamgenoten, coaches, staf, directeuren, journalisten, fans en familie, en iedereen die betrokken is bij Barça. Ik wil hen allemaal bedanken voor dit fantastische avontuur en het mogelijk maken ervan.

Maar de tijd is gekomen om voor een nieuwe professionele uitdaging te gaan bij Villarreal, waar ik naar uitkijk, en ik ben er klaar voor om nieuwe verantwoordelijkheden te dragen. Nieuwe uitdagingen wachten daar op me, maar wat er ook gebeurt, jullie zullen altijd in mijn hart blijven.

Visca el Barça! Bedankt, Barça!

- Jonathan Dos Santos (@jona2santos), 12 juli 2014”

Klik HIER voor de originele brief.