Nieuws December 2010

24-12

Tussen Messi en Maxwell

Langzaam maar zeker begint het tot Ibrahim Afellay door te dringen: hij staat op het punt een contract te tekenen bij FC Barcelona. Op de website van zijn management zegt Ibrahim: “Ik moet eerlijk bekennen: tot nu toe was het toch een beetje de ver van mijn bed-show. Maar nu ik voor de eerste keer in Barcelona ben, het stadion heb gezien en vooral Pep Guardiola heb ontmoet, begint dit avontuur, deze droom pas echt voor me te leven. Wat een uitstraling heeft deze club.”

Het meest opmerkelijke nieuws van Ibrahim, na zijn ontmoeting met Pep Guardiola: “Ik zit straks in de kleedkamer tussen Messi en Maxwell in.” Even valt er een stilte. “Tja, dat is nogal wat zeg, tussen Messi en Maxwell.” De ontmoeting met Guardiola en zijn eerste rondleiding door Nou Camp, met bezoek dus aan de kleedkamers, heeft diepe, diepe indruk gemaakt. “Wat een uitstraling heeft deze man, niet te geloven. We hebben twintig minuten met elkaar gesproken. De trainer had vrijetijdskleding aan, maar maakte de indruk van een driedelig pak. Zo afgetraind, zo vol zelfvertrouwen. En een hele heldere visie over voetbal. Hij heeft me verzekerd dat ik snel zal wennen hier. Dat doen alle nieuwe spelers, volgens hem.”

“Hij heeft me ook inzicht gegeven waar zijn nadruk op ligt, tijdens de trainingen. Veel, zoniet alles met de bal en bewegen, altijd maar bewegen. Daar komt het in het kort op neer. Ze trainen zoals ze spelen, dat lijkt me heerlijk om te ervaren. Veel combinaties, dicht op elkaar en met snelheid. Hij heeft er alle vertrouwen in dat ik hier volop aan spelen zal toekomen. 'Je bent een multifunctionele speler', zei hij. 'Je bent op vier, misschien wel vijf posities inzetbaar. Dat is weinig spelers gegeven tegenwoordig'. Ja, hij gaf me echt een goed gevoel.”

De persoonlijke rondleiding door het grote Nou Camp boezemde zo mogelijk nog meer ontzag in.”Ik heb hier nog nooit gespeeld en ben ook nog niet eerder in Barcelona geweest. Ja, van tv denk je dat je een goed beeld hebt. Maar als je hier loopt is het allemaal nog groter, nog imponerender. Dat stadion, je blijft omhoog kijken om alle ringen te kunnen zien. Het zal echt een kick zijn om hier voor de eerste keer het veld op te mogen lopen.”

Voor het volledige verslag: www.sport-promotion.nl