Nieuws Mei 2021

29-05

Nieuw contract Messi?

Natuurlijk. Graag. Jazeker. Volgens voorzitter Joan Laporta verlopen de onderhandelingen goed. Maar het is pas zeker als er een handtekening onder een nieuw contract staat. Aan de andere kant: een elftal zonder Messi, dat kan toch niet! 33 jaar en nog zo fit als een hoentje. Wederom pichichi. Hij gaf in de zomer en herfst aan ontevreden te zijn. Toenmalig voorzitter Bartomeu kon niet veel goed doen bij Lionel.

De relatie met Laporta is een stuk beter. Laporta heeft Messi een nieuw voorstel gedaan. Messi houdt van FC Barcelona en Laporta houdt van hem. En als supporters willen we heel erg graag dat Messi blijft. Overleg met het thuisfront is voor Lionel erg belangrijk. En ik denk dat de voorkeur van de familie uitgaat naar een langer verblijf in Barcelona.

Messi is ook enthousiast over de lange termijn plannen van de club. Het is zeker ook belangrijk voor hem wie de trainer is/wordt (daarover later meer) en welke spelers de selectie komen versterken. Doel: zo veel mogelijk prijzen winnen!! Wat zeker niet mag gebeuren is dat hij transfervrij vertrekt.

Ongelofelijk: al sinds zijn dertiende bij FC Barcelona. 20 jaar met ups en downs (maar vooral ups). Dieptepunt (niet sportief) was toch wel de slechte relatie met Bartomeu. De aangetekende brief van Messi, het (gelukkig) niet doorzetten van juridische stappen, het vertrek van Bartomeu en het aanblijven van Messi. Gelukkig!! En dan nog het vertrek van Suárez. Daar was Lionel niet blij mee. Messi is wel tevreden over Ronald Koeman. We houden voor u de ontwikkelingen voor wat betreft Koeman en Messi in de gaten. En wat Messi betreft: hij is absoluut de beste speler van de wereld!