Nieuws Februari 2011

06-02

Barça- Atlético Madrid 3-0

Barcelona heeft ook het duel tegen Atlético winnend afgesloten. Het team van Guardiola heeft hierdoor een legendarisch record verbroken. Niet eerder wist een club in La Liga 16 opeenvolgende competitieduels te winnen. Met de overwinning heeft Guardiola het 50 jaar oude record van Real Madrid verbroken.

Barcelona begon met dezelfde 11 als vorige week tegen Hercules. Al snel waren de intenties van de Blaugranas weer duidelijk. Barça begon goed en kreeg kleine kansjes via Villa. De aanvaller zag zijn schoten helaas langszij gaan. Messi liet na een klein kwartier gelukkig weer eens zijn fenomenale waarde zien. Alves speelde de Argentijn aan, die met de bal naar binnen trok. De verdediging van Atlético kon niet voorkomen dat Messi gekruist binnenschoot voor de 1-0. Barça ging direct op zoek naar een tweede goal. Villa was dichtbij maar zag zijn schot net naast gaan. Messi schoot op zijn beurt ook de bal naast. Doelman De Gea redde later een inzet van Pedro. De 2-0 kwam nog wel en van, hoe kan het ook anders, Messi. Een steekbal van Villa op Messi kwam via de verdediger in de kluts alsnog bij hem. Alleen voor de doelman geen problemen voor zijn tweede van de avond.

De tweede helft bracht Atlético de gepasseerde Forlan in de ploeg om nog iets te forceren. De bezoekers waren aan het begin van de tweede helft misschien zelfs gevaarlijker. De grootste kans voor Atlético, een schot van 8 meter voor de goal van Filipe Luis. Piqué wist op knappe wijze de inzet op de lijn te redden met het hoofd. De tweede helft namen de blaugranas zichtbaar wat gas los maar buiten de kans van Filipe Luis wist Barcelona nog steeds te domineren. Messi kreeg nog kansen via een vrijtrap en een kopbal die net over getikt werd. En Pedro zag een schot net naast de goal draaien. Messi maakte de avond helemaal compleet doormiddel van een hattrick. De aanvaller bleef goed opletten nadat een schot van Villa gered werd door De Gea. Messi stond precies goed, en kon zijn derde bijschrijven. De eindstand bleef 3-0 wat dus een prachtig record betekend voor de mannen van Guardiola.

Opstelling Barça: Valdés, Alves, Piqué, Abidal, Maxwell, Sergio, Xavi (83' Afellay), Iniesta (78' Keita), Pedro (83' Bojan), Messi en Villa