Nieuws Januari 2024

14-01

Madrid – Barça 4-1

Barça heeft de finale om de Spaanse Supercopa verloren. In Riyad, Saoedi Arabië was Real Madrid met 4-1 te sterk. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt, na een ruststand van 3-1.

In de openingsfase leken beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de eerste minuten hadden beide ploegen de kans om de score te openen. Toch kwam Real Madrid binnen tien minuten op voorsprong toen de defensie van Barça Vini Jr. over het hoofd zag. De aanvaller wist de bal eenvoudig in het doel te werken. Slechts twee minuten later zagen de blaugranas de achterstand verdubbeld, toen Jude Bellingham ervandoor ging. De Engelsman gaf de bal voor, waarna wederom Vini Jr. de bal in het doel wist te glijden. Het team van Xavi had hier in eerste instantie nog geen antwoord op. Pas na een half uur werd de achterstand verkleind toen een langdurige aanval in een doelpunt eindigde. Robert Lewandowski wist uiteindelijk van afstand binnen te schieten. Toch was het voor rust nog niet gedaan. Vinicius werd in het strafschopgebied licht getoucheerd en benutte de penalty zelf.

De tweede helft begon rustiger dan dat de eerste helft eindigde. Na ruim een uur wisten de Los Blancos de score te vergroten. Na een rommelige aanval wist Rodrygo de 4e Madrileense treffer binnen te werken. Het vat was nog niet leeg voor de Catalanen. Met nog 20 minuten op de klok kreeg Ronald Araujo zijn tweede gele kaart na een overtreding op Vini Jr. De verdediger moest het restant van het duel in de kleedkamer bekijken. In het restant van het duel lieten beide ploegen het schieten, wat een 4-1 eindstand betekende.

Opstelling Barça: Iñaki Peña, Balde, Christensen, Koundé, Araújo, Frenkie de Jong, Gündoğan, Sergi Roberto (61’ Yamal), Pedri (61’ Fermin), Lewandowski,