Nieuws Februari 2024

29-02

Acht Barça-vrouwen winnen Nations League

Spanje wint van Frankrijk met de hulp van Barça-spelers, waaronder de twee doelpuntenmakers

Maar liefst acht speelsters van FC Barcelona behoren tot de allereerste winnaars van de UEFA Women's Nations League! Spanje versloeg Frankrijk met 2-0 in de finale toen het team van Montse Tomé tot kampioen werd gekroond na cruciale doelpunten van de blaugranas Aitana Bonmatí en Mariona Caldentey.

Zowel de middenveldster als aanvalster behoorden tot de zes starters van Barça in het Spaanse nationale team. Cata Coll toonde haar zekerheid in het doel en hield de nul, de onvermoeibare Ona Batlle rekte het veld uit op de rechterflank, voordat ze naar links geposteerd werd, Irene Paredes was ijzersterk in de verdediging, terwijl ze ook de paal raakte met een kopbal, en Salma Paralluelo speelde voorin en vormde een constante bedreiging voor de Franse verdediging.

Naast de zes starters ontvingen ook Vicky López, die in de 85e minuut van de bank kwam, en Alexia Putellas, die het veld niet opkwam, hun winnaarsmedailles. Dus breiden de wereldkampioenen hun winnende serie uit met de Nations League-titel, toegekeken door een fanatiek thuispubliek van 32.657 mensen in het Estadio de La Cartuja in Sevilla.