Nieuws September 2022

14-09

FC Bayern- FC Barcelona: 2-0

De uitslag was geen afspiegeling van het vertoonde spel. Barça had zeker recht op een gelijkspel. Frustrerend, zeker na de 1e helft. Maar zoals Gary Lineker ooit zei: “voetbal is een simpel spel en uiteindelijk winnen de Duitsers”.

Barça liet in de 1e helft prima voetbal zien. Vele kansen werden gecreëerd. Helaas geen winst maar het spel was goed genoeg om in de Champions League mee te doen. Een veel belovende start met kansen voor Barça. Pedri was de grote man op het middenveld. Lewandowski kwam tot 3 kansen maar helaas zonder succes.

De spelers van Barça staken veel energie in de wedstrijd. Knokkend voor elke bal. Pas op het einde van de 1e helft kwam Bayern onder de druk van Barça uit. Kounde’ had de verdediging goed staan, weinig werk dus voor Ter Stegen.

Maar ja, je hebt ook nog zoiets als een tweede helft. Kort na het begin van de 2e helft sloegen de Duitsers toe: 1-0 via een rake kopbal van Hernández in de 50e minuut. 4 minuten later de 2-0 door Sané. Op professionele wijze wist Bayern te domineren.

Ondanks wissels van Xavi: Torres, de Jong, Eric Garcia, Ansu Fati en Kessié. Kans op 2-1 door Pedri; helaas de bal op de paal. Enkele statistieken: 53% balbezit, 538 passes (Bayern 475), 18 totale schoten (Bayern 13).

Het is nu zaak om 2x van Inter te winnen. Is natuurlijk geen gemakkelijke opgave.

Visca Barça!!

Opstelling: ter Stegen, Christensen (70” Eric Garcia), Koudé, Alonso, Araújo, Gavi (61”Frenkie de Jong), Pedri, Busquets (80”Franck Kessié), Dembélé (80”Ansu Fati), Lewandowski, Raphinha (61”Ferran Torres)