Nieuws Juli 2012

19-07

Twee Portugese talenten naar Barça B

FC Barcelona bevestigd de komst van twee nieuwe spelers voor Barça B uit Portugal. Agostinho Cá en Edgar Lé zijn afkomstig van Sporting Clube Portugal. Ze zullen donderdag naar Barcelona afreizen voor hun medische test en daarna zullen ze een contract bij Barça B ondertekenen. Ze zijn aangetrokken om de plekken op te vullen van de naar het eerste elftal gepromoveerde Jonathan dos Santos en Marc Bartra.

Agostinho Cá is geboren in 1993 in het Afrikaanse Guinee-Bissau, en is een genaturaliseerde Portugees. Hij maakte grote indruk bij het onder 18 elftal van Portugal. Tijdens het EK onder 19 speelde hij met Portugal tegen Spanje met de Blaugranas Gerard Deulofeu en Alejandro Grimaldo. Cá is een fysiek sterke middenvelder met veel dynamiek.

Edgar Lé is geboren in 1994 in Portugal en hij kan op diverse posities uit de voeten. Voornamelijk is hij terug te vinden op de rechtsback positie. Ook hij is een groot talent in de jeugd academie van Sporting. Vooral zijn snelheid valt op. Een speler met sterke fysieke eigenschappen, sterk met de bal aan de voet. Vanwege een blessure kon Lé niet meespelen met Portugal onder 19 tijdens het EK.

Beide spelers hebben een goed seizoen afgesloten bij Sporting B in een sterke competitie in Portugal. Ze wisten de titel te winnen samen Etock Gael, een jong talent die eerder juist van Barcelona naar Portugal verhuisde. Gael is een speler die voortkomt uit de foundation van de voormalige Blaugrana speler Eto’o. Ze wisten Benfica op 2 punten te zetten. Braga werd 3e op drie punten en daarna volgde Porto.