Nieuws Februari 2024

24-02

Barça – Getafe 4-0

De blaugranas speelden zaterdagmiddag tegen Getafe. In de thuiswedstrijden wist het team van Xavi eindelijk weer eens overtuigend te winnen.

In de openingsfase wist geen van beide ploegen te overtuigen. Halverwege de eerste helft wist Barça op voorsprong te komen. Raphinha wist, nadat hij door Jules Koundé de diepte in werd gestuurd, de Catalanen op voorsprong te zetten. Diezelfde Raphinha werd op slag van rust wederom prima bediend, maar deze keer was de aanvaller wist João Felix niet te bereiken.

Aan het begin van de tweede helft was het oppassen voor de Catalanen. Marc-André Ter Stegen moest in actie komen na een afstandsschot van Luis Milla. Na deze redding wist Barça het duel eenvoudig naar zich toe te trekken. Andreas Christensen wist binnen 10 minuten in de tweede helft João Felix te bereiken. De Portugees wist de voorsprong te verdubbelen. Ook Frenkie de Jong kwam op het scorebord. De Oranje international wist de assist van Raphinha te verzilveren en zag de score verhoogd naar 3-0. In het laatste half uur wist alleen Fermín López nog doel te treffen.

Opstelling Barça: Ter Stegen, João Cancelo (84’ Hector Fort), Pau Cubarsi, Araújo, Kondé, Frenkie de Jong, Christensen (77’ Romeu), Gündoğan (83’ Pedri), Raphinha (77’ Roque), Lewandowski, João Félix (63’ Fermín López).