Nieuws Maart 2011

08-03

100.000 euro voor het Rode Kruis

Voor aanvang van de kraker Barça – Arsenal zal Carles Puyol een cheque van 100.000 euro ontvangen van de UEFA, omdat hij door de gebruikers van uefa.com verkozen is tot de aanvoerder van het 2010 Team van het Jaar. Puyol zal het geld doneren aan het Rode Kruis.
De centrale verdediger van FC Barcelona kreeg 230.000 stemmen voor het aanvoerderschap van het 2010 Team van het Jaar. De adviseur van UEFA president Michael Platini, William Gaillard, zal de cheque aan Puyol overhandigen vlak voor de wedstrijd. Puyol wil het geld dan doneren aan het Rode Kruis, wat de vierde keer op rij zal zijn dat het geld uitgereikt aan de aanvoerder van het uefa.com Team van Jaar direct naar het Rode Kruis gaat, een van de oudste samenwerkingspartners van de UEFA. Het geld zal dit jaar gebruikt worden om een project te ondersteunen voor de fysieke rehabilitatie van mensen die slachtoffer zijn geworden van een landmijn in Afghanistan.

Puyol sprak met uefa.com over het overhandigen van het geld aan het Rode Kruis. Puyol: “Het is een enorme eer om tot aanvoerder van het Team van het Jaar te worden verkozen. Ik heb het geluk dat ik niet alleen voetbal speel voor mijn gezondheid, maar ook omdat ik een goed stel benen heb. Daarom wil ik graag dit geld aan mensen geven die het minder goed hebben dan ik en ik hoop dat dat hun levens op de een of andere manier iets beter kan maken.”
Helen Alderson, de Rode Kruis directrice die gaat over de financiële middelen en logistiek, liet weten: “Carles Puyol geeft ons niet alleen financiële, maar ook morele ondersteuning, wat heel belangrijk is, ook omdat hij veel fans heeft in Afghanistan.”

Voor de mensen die nog even een opfrissertje kunnen gebruiken: het Team van het Jaar 2010 zoals gekozen door uefa.com bevat maar liefst zes Barça-spelers en ziet er als volgt uit:
Iker Casillas (Real Madrid); Maicon (FC Internazionale Milano), Gerard Piqué (FC Barcelona), Carles Puyol (FC Barcelona), Ashley Cole (Chelsea FC); Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Xavi Hernández (FC Barcelona), Wesley Sneijder (FC Internazionale Milano), Andrés Iniesta (FC Barcelona); Lionel Messi (FC Barcelona) en David Villa (FC Barcelona).
Aanvoerder: Carles Puyol (FC Barcelona)
Coach: José Mourinho (Real Madrid)