Nieuws Januari 2012

05-01

13.000 Barça-fans zien de spelers trainen

Het eerste elftal van FC Barcelona, inclusief Messi, Valdés en Iniesta, trainde donderdagochtend in het Mini Estadi voor 13.000 Barça-fans. De atmosfeer was geweldig en het is inmiddels een traditie rond de feestdagen om een training toegankelijk te maken voor de culés. Het was een hersteltraining voor de spelers na de bekerwedstrijd tegen Osasuna van de avond ervoor en daarnaast was er uitgebreid aandacht voor de aanwezige fans.

Vierentwintig spelers namen deel aan de training; 19 van het eerste elftal en 5 van Barça B (Oier, Muniesa, Montoya, Sergi Roberto en Cuenca). De enige afwezigen waren de langdurig geblesseerde spelers Ibrahim Afellay en David Villa. Messi, Valdés en Iniesta sloten weer bij de groep aan na woensdag rust te hebben gehad.

Aan het einde van de training liepen de spelers die woensdagavond tegen Osasuna hadden gespeeld een ereronde langs het veld. De andere spelers gaven voetballen weg aan de gelukkige kinderen die een bal wisten te vangen in het publiek. Daarna was het tijd voor de foto’s met de fans en het uitdelen van handtekeningen voordat de spelers terug gingen naar de kleedkamer.

Na de training stonden een aantal spelers Barça TV te woord. Voor Cesc Fàbregas was het de eerste keer dat hij een training deed met 13.000 fans. “Deze training was geweldig. Iedereen was heel blij en het was leuk om te doen.” Ook voor Alexis was het een nieuwe ervaring: Ik heb zo iets nog nooit meegemaakt en het is erg leuk. Ik ben blij dat zo veel mensen gekomen zijn en het naar hun zin hadden.” Sergi Roberto van Barça B vertelde: “Het laat zien dat de fans echt achter het team staan. Dat is geweldig voor ons. Het is erg leuk om zo te trainen.” Kort om, een geweldige ervaring voor de fans als de spelers.

Bekijk hier meer foto’s van de training.