Nieuws Juli 2013

15-07

15 spelers begonnen aan voorbereiding

Op het Ciutat Esportiva Joan Gamper zijn 15 spelers begonnen aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Een bal kwam er echter niet aan te pas. Er werd ook nog afscheid genomen van een speler.

Thiago maakte van de gelegenheid gebruik om afscheid te nemen van de Blaugranas. De 22-jarige middenvelder is het afgelopen weekend een overeenkomst aangegaan bij Bayern München. De Spanjaard speelde jarenlang in de jeugd van Barça voor hij aansloot bij het eerste elftal. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij er een dag voor uittrok om iedereen bij de club vaarwel te zeggen.

Maar 15 spelers ondergingen maandagochtend de medische check-up en diverse testen. Afellay, Puyol, Cuenca, Pinto, Oier Olazabal, Montoya, Marc Bartra, Mascherano, Adriano, Song, S. Roberto, Dos Santos, Messi, Tello en Alexis waren aanwezig op het trainingscomplex. De spelers begonnen met een bloed en urinetest. Daarna volgde een hartecho, iets wat niet geheel overbodig is gezien het aantal hartproblemen bij diverse profvoetballers. Vervolgens moesten de spelers diverse krachttesten ondergaan, gevolgd door een echo van de spieren en botten. Maandagmiddag is de eerste training van het team van Tito Vilanova.