Nieuws Oktober 2014

18-10

18 spelers in selectie Barça

Coach Luis Enrique heeft de 18 namen bekend gemaakt voor de La Liga wedstrijd zaterdagavond om 20:00 uur in Camp Nou: Ter Stegen, Bravo, Piqué, Xavi, Pedro, Iniesta, Messi, Neymar, Rafinha, Mascherano, Bartra, Alba, Roberto, Adriano, Alves, Mathieu, Sandro en Munir.
Martín Montoya, Ivan Rakitić, Sergio Busquets, Thomas Vermaelen, Jordi Masip, Douglas Pereira en Luis Suárez nemen plaats op de tribunes.

De coach vertelde dat Pedro in de basis zal starten, net als Claudio Bravo die hopelijk zijn reeks van 7 competitieduels zonder tegentreffers vanavond verder uitbreid. “Pedro heeft alle dagen getraind en staat zaterdag in de basis”, aldus Luis Enrique die verder niets wilde zeggen over de opstelling.

Daarnaast is Lionel Messi slechts twee treffers verwijderd van het evenaren van het recordaantal van 251 officiële doelpunten in de Primera División. Telmo Zarra is de houder van het record all-time topscorer van de Primera División. In 1940 kwam Zarra bij Athletic de Bilbao waar hij maar liefst zes keer Pichichi, topscorer van de Primera División werd: in 1945 (19 goals), 1946 (24 goals), 1947 (34 goals), 1950 (25 goals), 1951 (38 goals) en 1953 (23 goals). Zijn 38 treffers in het seizoen 1950/51 leverden Zarra het record van meeste doelpunten in één seizoen op. Dit record staat sinds het seizoen 2011/12 op naam van Lionel Messi met 50 treffers.

Luis Enrique vertelde dat zijn team de tegenstander zeker niet onderschat, ook al zijn ze debutant in de Primera División. “Ik ben altijd met de tegenstander bezig en hun sterke kanten, ook van Eibar. Ze zijn de verrassing van het seizoen en staan verdiend op de 10e plaats. De spelers van Eibar zijn goed en spelen moedig. Ze zijn goed georganiseerd, zetten veel druk en kunnen voor problemen zorgen”, aldus de coach die pers verzekerde dat de interlandperiode geen effect zal hebben op zijn spelers. “De spelers zijn scherp en geconcentreerd. De trainingen verliepen zoals we verwachtten. Ze zijn gefocust op de overwinning. Records vallen uiteindelijk wel, dat is niet belangrijk. We willen winnen.”