Nieuws Mei 2011

26-05

Éric Abidal terug bij Frankrijk

Bondscoach Laurent Blanc van Frankrijk heeft Éric Abidal geselecteerd voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland op 3 juni in Minsk en de oefeninterlands tegen Oekraïne en Polen, de twee gastheren van het EK van 2012. Voor de verdediger van FC Barcelona is het voor het eest sinds hij werd geopereerd aan een levertumor.

Abidal speelde zijn laatste interland in februari, toen Frankrijk vriendschappelijk van Brazilië won (1-0). Eerder deze maand maakte Éric zijn rentree bij FC Barcelona. Xavi sprak hem woensdag lovend toe. “Ik bewonder alles aan Abidal. Zijn waarden, strijdvaardigheid, herstel en betrokkenheid vind ik fantastisch. Hij wilde zo ontzettend graag terugkeren. Soms dacht ik dat hij nooit geopereerd was”, aldus Xavi.

“Zelf heb ik nooit zo'n situatie meegemaakt als hij. Voor hem was het leven of sterven. Nu is hij terug en hij is even sterk als voor de operatie, erg bijzonder”, vervolgt Xavi. “Iedereen kan een voorbeeld nemen aan hoe hij met zijn ziekte is omgegaan. Wij vonden het allemaal enger dan hijzelf.”

De linksback hoopt zaterdag op een basisplaats in de finale van de Champions League tegen Manchester United.