Nieuws November 2011

16-11

Afellay zet nieuwe stap in herstelproces

Voor het eerst sinds zijn operatie op 3 oktober jl. keerde Ibrahim Afellay dinsdag terug naar het Ciutat Esportiva Joan Gamper om daar verder te werken aan zijn herstel. De middenvelder heeft nog een lange weg voor zich. Naar verwachting duurt het hele herstelproces zes maanden.

Eerder deze week gaf Khalid Boulahrouz in gesprek met OnsOranje aan dat hij hoopt dat Ibrahim Afellay op tijd zijn oude vorm hervindt en van waarde kan zijn op het EK. Het zou volgens Boulahrouz anders een groot gemis voor het Nederlands elftal zijn. Niet alleen qua voetbalkwaliteiten, maar ook als persoon. “Heel belangrijk”, stelt de verdediger van VfB Stuttgart. “In de omgang is het een heel leuke, vrolijke jongen. Ik ken hem bijzonder goed. Ook voor mij zou het prettig zijn als hij mee naar het EK gaat. En daar ben ik wel van overtuigd. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf natuurlijk. Hij is een exceptionele voetballer.”

Afellay is enorm gegroeid volgens Boulahrouz. “Bij het WK was hij al goed, maar op het moment dat hij naar Barça ging, is hij alleen nog maar beter geworden. Dat zie je aan zijn spel. Zijn kwaliteiten zijn echt bijzonder. Je ziet weinig voetballers die bijna compleet zijn zoals hij.”

Boulahrouz en Afellay kennen elkaar goed en onderhouden regelmatig contact. Over het EK in Polen en Oekraïne praten de twee niet. “Het is moeilijk om hem nu lastig te vallen met het EK. Hij loopt nog op krukken”, zegt de rechtsback. “Als je dan iemand lekker gaat maken met iets heel moois, dan is de timing niet goed, denk ik. Het is beter met hem daarover te beginnen, zodra hij weer in het krachthonk zit en weer elke dag kan zweten. Dan kun je hem weer prikkelen.”