Nieuws Februari 2014

25-02

Alexis: “Barça is heel speciaal”

De spits van de Blaugrana’s, Alexis Sánchez, heeft een interview gegeven bij Barça TV. De Chileen maakt een goed seizoen door, want met zeventien treffers staat de spits tweede op Barça’s topscorerslijst achter Lionel Messi, die met 26 goals deze lijst aanvoert.

Op de vraag of Alexis zich bij het Catalaanse team moest aanpassen, antwoorde de spits: “Barça is een heel speciaal team met een speciale speelstijl. In Italië wordt er heel anders gevoetbald, dus heb ik me aan moeten passen. Dat moet ik ook blijven doen.” De Chileen is zich bewust dat bij de Blaugrana’s meer van hem verwacht wordt. “Bij Udinese hoefde ik alleen maar aan te vallen. Bij FC Barcelona moet ik het spel lezen en aan de hand daarvan beslissen of ik diep ga of me aan moet bieden”, aldus Alexis.

Bij Barça heeft de spits nu in drie jaar ook drie coaches gehad. Alexis verklaarde hierover: “Hoe jammer het vertrek van de coaches is geweest, vooral na persoonlijke zaken, ik vond het een eer om onder iedere coach gevoetbald te hebben en ik heb van iedere coach wel iets geleerd.” De Chileen werd meteen gevraagd wat Tata Martino hem meegeeft. “De huidige coach van Barça leert me vooral druk te zetten op de verdediging van de tegenstander. Daarnaast leert Martino ons ook onze eigen kansen te creëren”, aldus Alexis.

Tot slot werd de spits gevraagd naar zijn collega aanvallers Pedro Rodríguez en Neymar. Over beide spelers was Alexis positief: “Beide spelers maken Barça beter. Zowel Pedro, Neymar en ik willen met FC Barcelona kampioen worden. De Braziliaan is wel een heel groot talent en zowel binnen als buiten het veld heel vrolijk.”