Nieuws Juli 2011

25-07

Alexis Sánchez gepresenteerd

Maandag middag is door FC Barcelona de nieuwe aanvaller Alexis Sánchez gepresenteerd. Hij kreeg het shirt met rugnummer 9 uitgereikt. Hiermee is de 22-jarige aanvaller de eerste versterking voor de ploeg van Guardiola voor het nieuwe seizoen.

Eén van de redenen voor Sánchez om voor Barça te kiezen was omdat Guardiola hem gebeld had om te vertellen dat hij veel vertrouwen had in Sánchez en  dat hij wist dat de Chileen zou slagen bij FC Barcelona. Ook de vader van Alexis had hem ooit gezegd dat hij graag zou willen dat zijn zoon ooit voor Barça zou gaan spelen. “Ik ben er verschrikkelijk trots op om speler te zijn van de beste club ter wereld” voegde Sánchez er aan toe.

Op de achterkant van het shirt stond boven het nummer 9, de naam Alexis. Hiermee geeft hij aan dat zijn voornaam het belangrijkste is voor hem. Alexis zei dat het belangrijkste op dit moment is dat hij goed integreert in de groep en dat hij veel wil leren van Xavi, Messi en de andere goede spelers. Hij wil er voor zorgen dat hij op al deze spelers een goede indruk achter laat, zowel op als buiten het veld.

Enkele minuten voor de officiële presentatie, tekende Alexis een contract dat hem voor vijf jaar aan Barça bindt. De afkoopsom bedraagt 100 miljoen euro en hij zal op 8 augustus zich bij de groep van Guardiola voegen. Dit mag hij omdat hij na het vorige seizoen ook nog in de Copa América heeft gespeeld. Dit houdt in dat de fans nog even moeten wachten totdat ze de Chileen in actie kunnen zien.