Nieuws Maart 2013

11-03

Alves: “We gaan dinsdag zonder angst tegemoet”

In de zege op Deportivo van afgelopen weekend speelde Dani Alves een belangrijke rol. De Braziliaan werd door het programma ‘El Marcador’ van Barça TV geïnterviewd en liet weten: “Ons doel was om te winnen en dinsdag tegemoet te gaan met een hele boost zelfvertrouwen.” Over de wedstrijd tegen Deportivo zei hij: “We gingen het veld op om het naar onze zin te hebben en we deden wat we altijd doen. Hopelijk hebben we nu onze les geleerd en strijden we dinsdag zoals we weten dat het moet.”

De verdediger werd uiteraard gevraagd naar de recente opeenvolgende nederlagen. “Het probleem ligt geheel mentaal. Wanneer je omringd wordt door een negatieve sfeer dan moet je jezelf daarvoor afsluiten. Als je dat niet doet, wordt het alleen maar erger,” zo meende Alves. “Mensen moeten zien dat je vecht voor die volgende ronde. We moeten een band hebben met ze.” Alves gelooft dan ook dat de fans een belangrijke factor zullen zijn wanneer Barça terug zal vechten deze dinsdag.

Alves sprak ook over de zieke Tito Vilanova en diens vervanger, Jordi Roura. “Als je alles wint, dan gaat alles goed en als je verliest dan moet er iemand de schuld van krijgen. We zijn daar nu immuun voor. We moeten laten zien dat het team ook goed is als de leider niet aanwezig is.”

Tot slot verklaarde Alves: “We zijn al een geweldig team geweest, maar we hebben nog nooit een historische comeback gemaakt. Misschien is het moment nu daar om dat te doen. We zullen ervoor gaan om te winnen. Als we geen risico’s nemen, winnen we sowieso niet. Maar we zijn niet bang.”