Nieuws Juni 2016

19-06

Argentinië en Chili ronde verder

Lionel Messi heeft zich met Argentinië geplaatst voor de halve finale van de Copa América. De Argentijnen waren met 4-1 te sterk voor Venezuela.
La Albiceleste begonnen goed aan het duel en kwamen binnen tien minuten op voorsprong toen Gonzalo Higuaín op aangeven van Messi scoorde. Niet veel later strafte El Pipita een verkeerde terugspeelbal af door deze ook in het doel te werken en zo de score te verdubbelen. Op slag voor rust kreeg Venezuela de kans om nog terug te komen in de wedstrijd. Sergio Romero ging in de fout, door een overtreding op Josef Martinez te begaan en zo een strafschop te veroorzaken. Luis Seijas miste deze penalty, waardoor de ruststand op 2-0 bleef steken. In de tweede helft wist La Pulga zelf te scoren. Met zijn 54e interlandgoal evenaart hij hiermee Gabriel Batistuta. Halverwege deed Salomón Rondón iets terug namens de Venezolanen, door voor de 3-1 te zorgen, maar een minuut later was het verschil weer drie doelpunten. Erik Lamela wist na goed werk van Messi de eindstand op 4-1 te zetten. La Albiceleste neemt het in de halve finale op tegen Amerika.

Ook Chili heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Copa América.
In de kwartfinale was El Tri met maar liefst 7-0 te sterk voor Mexico. De Mexicanen begonnen nog sterk aan het duel, maar kregen het vooral in de tweede helft zwaar te voorduren. Na een kwartier spelen kwamen de Chilenen op voorsprong door een treffer van Edison Puch. Kort voor rust verdubbelde Eduardo Vargas de score. In het eerste kwartier na rust wist El Tri door twee treffers van dezelfde Vargas en een van voormalig blaugrana’s Alexis Sanchez uitlopen tot 5-0. In het laatste kwartier van het duel zorgde opnieuw Vargas en Puch voor de 7-0 eindstand. De Chilenen spelen hun halve finale tegen Colombia.