Nieuws Juli 2021

11-07

Argentinië wint Copa América

Eindelijk na 28 jaar weer een prijs voor Argentinië. Veel kansen waren er niet van beide partijen maar Ángel di María wist het net wel te vinden halverwege de eerste helft: 1-0. Daaraan vooraf gaf Rodrigo de Paul een fraaie steekpass door de lucht die door de Braziliaanse verdediger Renan Lodi werd gemist. Di María nam de bal fraai aan en plaatste de bal meteen lob over de Braziliaanse keeper Ederson Moraes.

Brazilië bleef natuurlijk op zoek gaan naar de gelijkmaker en vlak na rust lukte dat ook bijna: kans  voor Richarlison, redding Argentijnse keeper Emiliano Martínez. Barbosa kreeg daarna nog een grote kans. Hij hield er alleen een corner aan over. Zowel Messi als Neymar konden niet echt een stempel drukken op deze wedstrijd. De aanvallen kwamen voornamelijk van de flanken.

Messi kreeg nog wel een grote kans om de Brazilianen verder op achterstand te krijgen: Di María speelde hem aan met een goede steekpass. Jammer genoeg struikelde hij oog in oog met keeper Ederson. Toen scheidsrechter Ostojich voor het laatst floot ging de hele selectie van Argentinië uit hun dak. Tranen vloeiden. Spelers vielen elkaar in de armen. Messi werd gejonast. Beste speler van het toernooi. De Brazilianen werden bedankt. Messi probeerde zijn vriend Neymar te troosten. Mooi om te zien. Messi nam de verdiende beker in ontvangst; een ereronde volgde.