Nieuws November 2009

21-11

Athletic Bilbao-Barça 1-1

Barcelona is tegen Bilbao blijven steken op een 1-1 gelijkspel. De blaugranas begonnen het duel goed en namen meteen de overhand. Een schot in het begin van Messi was makkelijk te pakken voor de doelman. Even later kwam een steekpass van Chychrynskiy goed aan bij Pedro. Die combineerde aardig de 16 in maar stuitte op de verdediging. Barcelona ging meer combineren en dat zorgde voor meer dreiging. De grootse kans was voor Messi. De Argentijn werd door Iniesta alleen voor de doelman gezet maar zijn schot vond de doelman van Bilbao. Barça bleef de beste partij en kreeg nog kansen met een kopbal van Keita, een aardige actie van Messi en een goed schot van Pedro. Ook Xavi had een goede mogelijkheid op de 1-0. Nadat Messi aardig doorging wist Xavi de voorzet van de Argentijn niet binnen te schieten. Hoewel Barcelona niet in de problemen kwam ontsnapte ze in de laatste minuut van de eerste helft goed. Een voorzet in de 16 gaf een goede kopkans voor Bilbao. Maar gelukkig zag Valdés hem voorlangs gaan. De tweede helft begon rustig maar al snel nam Barcelona toch de leiding. Een splijtende pass van Xavi gaf Alves de kans die mooi tegendraads de keeper passeerde. Na de 1-0 bracht Bilbao een extra invaller erin en ging fel in de aanval. Dit leverde wat meer ruimte voor Barcelona op maar daar werd geen gebruik van gemaakt. De felheid van Bilbao werd zelfs beloond. Alves stond even niet op te letten en invaller Toquero kon de 1-1 langs Valdes binnen schieten. Barcelona probeerde er alles aan om de winst nog naar zich toe te trekken maar tot echte kansen leidde dat niet. Een schot van Xavi naast doel was de beste kans. Combinerend kwamen de Blaugranas er toen ook niet meer uit en leed veel onnodig balverlies. Barcelona behoud de ongeslagen status maar verliest wel twee dure punten in de strijd om de Primera.

Opstelling: Valdés, Alves, Piqué, Chychrynskiy, Maxwell, Xavi (’84 Henry), Busquets, Keita, Pedro, Messi (’76 Bojan), Iniesta