Nieuws Februari 2017

02-02

Atlético - FC Barcelona 1-2

FC Barcelona heeft op dinsdagavond met 1-2 weten te winnen van Atlético Madrid, in de halve finales om de Copa del Rey. Volgende week speelt men nog de return in Barcelona, maar Barcelona heeft in ieder geval een goede uitgangspositie weten te verkrijgen. In een afgeladen Caldéron was het in de eerste helft een erg dominant Barcelona, maar later in de wedstrijd was het Atlético dat nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker kwam. Barcelona kan het karwei aankomende dinsdag afmaken om voor de vierde keer op rij de Spaanse bekerfinale te halen, en de derde titel op rij te kunnen winnen in de finale. Daar wacht mogelijk Celta de Vigo.

Barcelona schoot uit de startblokken met een geweldige goal van Luis Suárez. De superspits schoof de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet binnen na verdedigende fouten bij Atlético, maar de manier waarop Suárez zich langs de defensie wurmde was bewonderenswaardig. Atlético was gedurende de eerste helft onmachtig en leek in de verste verte niet op de ploeg die de afgelopen jaren zo constant aan de Spaanse top staat. Lionel Messi liet zijn voeten spreken, en schoot op fenomenale wijze de bal vanaf een meter of 25 in de bovenhoek. Een knal van jewelste die doelman Moyá kansloos liet. Na de 0-2 lag Barcelona op koers om deelname aan de finale al te bevestigen, maar de 0-3 bleef uit. Voornamelijk Neymar was matig in het afwerken van zijn kansen.

Na de rust liet Atlético minder toe en begon het sterker te worden. Griezmann kopte de 1-2 binnen na onoplettendheid in de Barça-verdediging. DIt vormde het startsein voor een Atlético-storm, want de ploeg kreeg enkele prima kansen. Torres was dichtbij met een wonderbaarlijke hakbal, en Griezmann raakte het been van Cillessen van dichtbij. Aan de andere kant was Leo Messi bijna trefzeker met een vrije trap, die de lat en de hand van de keeper raakte. Barça liet zich nog bijna aftroeven, maar sleepte uiteindelijk de 1-2 uit het vuur. Hierdoor is er volgende week een goede kans dat Barça de finale weet te halen.

Opstelling Barça: Cillessen; Alba, Umtiti, Piqué, Sergi Roberto; Rakitic ('58 Denis), Mascherano, Gomes ('72 Rafinha), Messi, Neymar, Suárez