Nieuws Mei 2016

14-05

BARÇA KAMPIOEN!

De blaugrana’s zijn in Granada kampioen van Spanje geworden door het laatste duel in de Primera División te winnen. In Andalusië werd het 0-3 voor de Catalanen. Het is de 24e landstitel voor Barça.

Het team van Luis Enrique zette meteen druk op het doel van Andres Fernandez. De thuisclub hanteerde een handbalverdediging, waardoor Barça lastig werd om hier doorheen te komen. In de beginfase kopte Gerard Piqué na een corner op doel. Keeper Andres Fernandez stond goed opgesteld en haalde de bal net voor de lijn weg. De doelman stond even later ook goed opgesteld na een schot van Lionel Messi. Halverwege de eerste helft kwamen de blaugrana’s op voorsprong. Jordi Alba gaf de bal voor, waarna Luis Suárez de bal feilloos in het doel werkte. De Catalanen bleven geconcentreerd voetballen, maar tot grote kansen leidde dit niet. Kort voor rust kwam FC Barcelona toch nog tot score. Na een diepe bal van Javier Mascherano wist Dani Alves de bal alsnog voor te geven, waarna Suárez de bal op miraculeuze wijze scoorde en zo voor de 0-2 zorgde.

In de tweede helft bleef Barça het beste van het spel houden, maar vergat zichzelf te belonen. Hierdoor kon Granada er af en toe gevaarlijk uitkomen, waardoor het een spannende tweede helft werd. Het spel golfde op en neer, zonder grote kansen. Aan het einde van de tweede helft wist Messi Neymar te bereiken, die de bal aan Suárez gaf. El Pistolero maakte met deze treffer zijn hattrick compleet en bracht zijn seizoenstotaal op 40 treffers. De Catalanen gaven in de slotfase niets meer weg en werd hiermee kampioen van Spanje.

Bekijk HIER de samenvatting van Ziggo Sport.

Opstelling Barca: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano (75’Mathieu), Alba, Rakitic (79’ Arda Turan), Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar