Nieuws Juli 2023

15-07

Barça Academy opent school in Marokko

Om precies te zijn: in Rabat. FC Barcelona spreidt zijn vleugels verder uit over de rest van de wereld. Op dit moment zijn er 28 projecten over de hele wereld. Bv. in Miami, New York, Arizona en ga zo maar door.

Uiteraard is het de bedoeling de beste talenten naar Barcelona te halen. Er is niet alleen aandacht voor voetbal maar er wordt ook en vooral gestudeerd. Onder de naam van: “The Barça la Escuela de Barcelona”. En dan zijn er nog de “Barça Academy Pro sites” (in Miami en New York) en de “Barca Residency Academy Arizona”.

In Marokko gaan 400 kinderen (tussen 7 en 15 jaar) aan de slag. En dat allemaal volgens de Barça methode. Het project loopt al op alle continenten in 40 landen. Barca Academy is Barcelona’s eigen voetbalschool, gericht op kinderen, met als doel een allround training te geven (zowel op voetbal gericht maar ook op de ontwikkeling van de kinderen).

Ook op andere vlakken helpt de Academy, de club. Dat het resultaat oplevert blijkt bij het merendeel van de projecten. Creatief en aanvallend voetbal. Wel met respect, inspanning, resultaten, ambitie en teamwork.

Welke dromen komen uit? Debuut in Camp Nou? Benieuwd wat voor talenten de entree zullen maken. Voor de deelnemers over de hele wereld geldt: heel veel succes!!

Visca Barça!!