Nieuws April 2014

01-04

Barça-Atlético Madrid 1-1

Ook het vierde duel dit seizoen tussen Barça en Atlético Madrid eindigde  dinsdagavond onbeslist. In een intensief duel kwamen de Blaugranas niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een slecht uitgangspunt voor het tweede duel in Madrid.

Zoals verwacht bleven de Madrilenen gedurende de wedstrijd een stugge ploeg. Het elftal van Simeone maakte het Barcelona door met zijn allen op eigen helft te spelen en harde duels aan te gaan erg lastig. De eerste helft kregen de Blaugranas daarnaast een tegenslag te verwerken. Piqué moest het veld met een blessure verlaten en werd vervangen voor Bartra. Ook Atlético kende blessure leed. Aanvaller Diego Costa rukte ook de eerste helft in en werd vervangen door Diego.

Barcelona had het meeste van het balbezit maar echte grote kansen leverde het niet op. Uitblinker Iniesta was de eerste helft dichtbij een openingstreffer nadat Messi met een prachtige actie de bal bij de middenvelder kreeg. Beste man van de thuisploeg Courtois, lag alleen in de weg. Villa was voor Atlético het meest dichtbij in het eerste bedrijf maar Pinto redde knap.

De tweede helft kon Atlético aanvallend helemaal geen vuist meer maken. Toch was het invaller Diego die de scoren opende voor de bezoekers. Uit het niets schoot hij van ver prachtig in de kruising. De Blaugranas gingen daarna vol in de aanval. Dit resulteerde in mooie steekpass van Iniesta op Neymar die de bal in de verre hoek krulde voor de 1-1. De laatste 20 minuten lieten de blaugranas goed combinatie voetbal zien, maar dit resulteerde niet meer in een doelpunt.

De Blaugranas zullen het lastig krijgen in Madrid die met het uitdoelpunt een goede stap hebben gezet. Barcelona zal moeten scoren in Vicente Calderón om kans te maken op de volgende ronde. Volgende week woensdag zullen de twee elkaar weer treffen.

Opstelling FC Barcelona: Pinto, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Xavi, Cesc, Iniesta, Neymar en Messi