Nieuws Mei 2011

07-05

Barça B-Albacete 2-1

Barcelona B heeft na 2 verloren duels (Betis en Valladolid) zichzelf herpakt met een knappe overwinning. Thuis wist het team van Luis Enrique met 2-1 te winnen van Albacete. Op de tribune in het Mini-Stadion was Iniesta een van de toeschouwers. De middenvelder speelde tot 1996 voor Albaceta voordat hij naar de jeugd van Barça ging. De eerste helft probeerde Barça combinerend op voorsprong te komen. Met het meeste balbezit en goede intenties van aanvallers Nolito en Soriano resulteerde niet echt in grote kansen. Ook Víctor Vázquez was dichtbij maar hij was te onnauwkeurig. Barcelona kwam aan het eind van de 1e helft goed weg toen Oier een tegentreffer voorkwam.

Toch wisten de bezoekers de 2e helft alsnog op voorsprong te komen. Tato benutte in de 50e minuut een strafschop voor Albacete. Barça B wist gelukkig 5 minuten later weer langszij te komen. Soriano maakte in de rebound na een schot ban Nolito de 1-1. Het echte keerpunt van het duel kwam in de 80e minuut. Na een handsbal mocht Tortosa het veld verlaten, na een 2e gele kaart, waardoor Barça tegen 10 man stond. Soriano wist snel te profiteren en Barcelona B op een 2-1 voorsprong te zetten. Door de overwinning staan de mannen van Luis Enrique op een hele knappe derde plek. Mede omdat concurrent Celta met 0-4 thuis verloor van Girona. Soriano die 2 doelpunten maakte heeft zijn totaal van dit seizoen vergroot tot 26 treffers.