Nieuws Oktober 2010

11-10

Barça B - Tenerife 3-1

FC Barcelona B staat vierde in de Segunda División dankzij de overwinning op Tenerife. Het team was vooraf de favoriet aangezien Tenerife laatste staat in de competitie met maar één puntje.

Het werd voor de 4.000 toeschouwers in het Miniestadi een avond waarbij de jongelingen van Luis Enrique, vooral de eerste helft, een geweldige Barça show lieten zien. Het verlies in en tegen Cordoba van vorig weekend bleek compleet vergeten.

Binnen negen minuten maakte Jonathan Soriano op aangeven van Nolito een geweldig doelpunt. Martin Montoya liet bij dit doelpunt zien dat Barça B geleerd heeft van de snelle omschakelingen van het eerste elftal: hij beëindigde eerst een aanval van de bezoekers en gaf vervolgens de bal met een geweldige pass aan Nolito. Vlak voor rust sprintte Tello aan de rechterkant naar voren, gaf een voorzet vanaf de achterlijn aan Nolito, die vervolgens niet twijfelde om de tweede van de avond te scoren voor de Catalanen.

Tenerife was echter niet van plan om het bijltje erbij neer te leggen, begon de tweede helft stormachtig en Mikel Alonso zorgde binnen zeven minuten voor de aansluiter. Ondanks dat Barça B de wedstrijd bleef controleren, hadden de bezoekers diverse kansen op de gelijkmaker. Keeper Oier Olazábal bleek zondagavond echter niet meer te passeren. De hoop van Tenerife op de eerste overwinning van het seizoen vervloog toen Carmona in de 68e minuut de 3-1 maakte. Het is alweer de vierde thuisoverwinning van Barça B in het Miniestadi waar nog geen punt werd verloren.