Nieuws Maart 2018

14-03

Barça - Chelsea 3-0

FC Barcelona heeft zich op woensdagavond weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. In een kolkend Camp Nou werd Chelsea in eigen stadion met 3-0 naar huis gestuurd. Met deze zege is Barcelona na de 1-1 in Londen ruimschoots door, en neemt het na 6 jaar eindelijk revanche voor de uitschakeling in de halve finales van de Champions League in 2012. De grote man valt al te raden - Lionel Messi was met twee goals en een assist zoals altijd doorslaggevend.

In Camp Nou begon Barcelona stormachtig aan het duel, want de wedstrijd was amper twee minuten oud toen de bal al tegen het Catalaanse net rolde. Lionel Messi was na een combinatie met Suárez de hoek in gedreven, maar wist desondanks bijna vanaf de achterlijn keeper Courtois door de benen te passeren. Een vroege openingsgoal die Barcelona in het zadel wist te helpen. Messi's doelpuntendrift was echter nog lang niet gestild. Barça zocht naar een snelle tweede goal, terwijl Chelsea het defensieve voetbal moest laten varen. Na 20 minuten werd het vonnis eigenlijk al definitief geveld. Lionel Messi snelde zich op geweldige wijze langs twee Chelsea-verdedigers, en wist ook nog het overzicht te houden om Ousmane Dembélé te bereiken. Die schoot de bal in de verre hoek, kansloos voor de Belgische sluitpost Courtois. Chelsea probeerde in het restant van de eerste helft terug te komen, maar Barcelona stond sterk in de achterhoede. Daarmee voorkwam het een scenario uit 2012, waar Chelsea tegen het Barça van Guardiola vlak voor rust nog de aansluitingstreffer scoorde.

In de tweede helft schoot Chelsea nog een vrije schop op de paal van de voet van Marcos Alonso , alvorens Messi het duel definitief wist te beslissen. De invaller André Gomes, die liefdevol werd toegezongen door de fans, trok goed een gat voor de Argentijn die op eigen kracht Courtois nogmaals door de benen schoot. 3-0, game over. Barça koos er vervolgens door nog wat te combineren, terwijl Chelsea nog op de lat kopte. De voortgang van Barça kwam echter niet meer in gevaar. Barcelona verloor nog wel Sergio Busquets met een blessure, maar de ernst daarvan is nog onduidelijk. Met een 3-0 zege plaatst Barcelona zich bij de laatste acht in de Champions League, waardoor een triplete nog tot de mogelijkheden behoort. Bij de loting van vrijdag gaat duidelijk worden tegen wie Barça het op moet nemen in de kwartfinales. 

Opstelling: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Iniesta ('55 Paulinho), Busquets ('61 André Gomes), Rakitic; Messi, Suárez, Dembélé ('67 Vidal)

Foto: www.fcbarcelona.cat