Nieuws November 2008

30-11

Barça demarreert op de Tourmalet

Na het foutloze optreden van Barça in Sevilla wisten de Catalaanse sportkranten elkaar op zondag bijna niet te overtreffen. Superlatieven kwamen te kort. Er werd zelfs een vergelijking getroffen met de historische 0-3 winst in het Bernabeu van seizoen 2005-06. Toen ook ruststand 0-1 door Eto'o en toen ook twee bewonderenswaardige doelpunten van de ster van het elftal; toen Ronaldinho, nu Messi.

De mooiste zinspeling echter was de verwijzing naar de afgelopen weken zo vaak genoemde berg de Tourmalet, de in de Tour de France te beklimmen buitencategorie berg, die als vergelijk werd gebruikt voor het loodzware programma van Barça in de maand december: 'Barça is gedemarreerd aan de voet van de Tourmalet'.

Klik hier voor de doelpunten bij Sevilla-Barça

Feiten spreken boekdelen; Barça pakte in Sevilla de tiende (!) achtereenvolgende uitoverwinning. Sinds de nederlaag in de eerste competitieronde bij Numancia won Barça al haar vervolgende uitbeurten, een clubrecord. Zes overwinningen in de Liga, drie in de Champions League en één in de Copa del Rey. Hiermee werd een record, dat stamde uit het seizoen 1927-28 uit de boeken geschreven.