Nieuws Mei 2016

08-05

Barça - Espanyol 5-0

Onder het oog van de 40 reizigers van de Fan Club Barcelona heeft Barça goede zaken gedaan voor het kampioenschap van het kampioenschap. Het team van Luis Enrique was in Camp Nou te sterk voor stadsgenoot Espanyol. Doordat mede koploper Atlético Madrid met 2-1 verloor van Levante, staan de Catalanen alleen op de eerste plaats in de Primera División.

Al binnen acht minuten kwamen de blaugrana’s op voorsprong. Lionel Messi kreeg na een overtreding van Victor Álvarez een vrije trap. La Pulga wist deze vrije trap in de kruising te schieten en Barça op fraaie wijze op voorsprong te zetten. Namens de blaugrana’s wist Ivan Rakitić te scoren, maar deze treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Felipe Caicedo probeerde de bezoekers na een half uur op gelijke hoogte te brengen, maar Marc-André Ter Stegen stond op de goede plaats. Voor het rustsignaal werd er niet meer gescoord, waardoor de ruststand op 1-0 werd bepaald.

Na rust ontstond er meer ruimte, waardoor het team van Luis Enrique meer het bekende spel kon spelen. Dit resulteerde al in de 52e minuut tot de 2-0. Luis Suárez wist op aangeven van Lionel Messi te scoren. De Uruguayaan wist na een uur spelen zijn tweede te scoren. El Pistolero kopte een corner van Neymar binnen en zorgde voor 3-0. Na deze treffer mochten Jérémy Mathieu, Arda Turan en Rafinha nog invallen. De Braziliaanse middenvelder, net terug van een blessure, strafte een fout van keeper Pau López af en wist zo de 4-0 binnen te werken. Ruim vijf minuten voor het einde wist Neymar op aangeven van Suárez de eindstand te bepalen op 5-0. Hierdoor zou Barça volgende week in het uitduel tegen Granada de landstitel kunnen prolongeren. Bij winst is het team van Luis Enrique verzekerd van het landskampioenschap

Bekijk HIER de samenvatting van Ziggo Sport.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Piqué, Alves, Mascherano, Alba (70’ Mathieu), Rakitić (73’Rafinha), Busquets, Iniesta (73’Arda Turan), Suárez, Messi, Neymar.