Nieuws Mei 2024

18-05

Barça Femení wint Spaanse beker

De dames van Barça hebben zaterdag de Copa del Reina gewonnen. Het is de tiende keer in de historie van de blaugranas, dertig jaar na de eerste bekerwinst. De Catalaanse dames wisten in de finale in La Romareda Real Sociedad met 8-0 te verslaan.

Barça Femení kwam al vroeg op stoom. Al binnen 5 minuten was de eerste treffer, gescoord door Ono Batlle te melden. Amper tien minuten later verdubbelde Paralluelo de voorsprong. Carolina Graham Hansen wist in het kwartier dat volgde, ook twee maal te scoren. De laatste treffer voor rust werd gescoord door Ono Batlle, die voor de 5-0 ruststand zorgde.

Het team van Jonatan Giráldez kwam na rust scherp uit de kleedkamer, want al binnen twee minuten in de tweede helft was het weer raak. Mariona wist op aangeven van Salma Paralluelo voor 6-0 te zorgen. Slechts enkele minuten later wist Claudia Pina Barça op een 7-0 voorsprong te zetten. Nog binnen het uur wist Mariona met haar tweede treffer de 8-0 op het scorebord te zetten. De blaugranas namen wel gas terug, waardoor er niet meer werd gescoord.

Opstelling Barça: Paños, Paredes, Pina, Paralluelo (54' Rolfö), Mariona, Graham (68' Brugts), Patri (54' Walsh), Aitana (46' Alexia), Bronze (63'Marta), O. Batlle and Engen