Nieuws Februari 2020

15-02

Barça - Getafe 2-1

Zaterdagmiddag heeft Barça gewonnen van Getafe. In Camp Nou wisten de blaugranas het duel met 2-1 te winnen.

Het team van Quique Setién had al vanaf het begin de overmacht, maar dit leidde in de openingsfase niet tot grote kansen. Na een kwartier had toch Lionel Messi een grote kans. Na een fraaie pass van Sergio Busquets, wist de Argentijn de bal net niet in het doel te lobben. Hierna brak een betere fase van Getafe aan. De bezoekers leken na een hoekschop op voorsprong te komen, maar verdediger Allan Nyom beging een overtreding. Na iets meer dan een half uur spelen, stelde Barça toch orde op zaken. Antoine Griezmann wist een voorzet van Messi fraai af te ronden. Slechts vijf minuten later verdubbelde Sergi Roberto met een hard schot de voorsprong, wat meteen de ruststand betekende.

Na rust namen de Catalanen iets gas terug, waardoor Getafe wat gevaarlijker uit de startblokken kwamen. De bezoekers kregen, met name van Ángel Rodríguez een grote kans. De aanvaller zorgde halverwege de tweede helft nog wel voor de aansluitingstreffer. Het vervolg van het duel bleef spannend, doordat beide ploegen op de aanval gingen spelen. Aan de kant van de blaugranas kreeg Griezmann twee grote kansen, terwijl Ángel namens de bezoekers het gevaarlijkst was. In het restant van het duel werd er niet meer gesoord, waardoor het bij 2-1 bleef.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba (22’ Junior Firpo), Arthur (75’ Rakitić), Busquets, Frenkie de Jong, Messi, Griezmann, Ansu Fati (85’ Vidal)