Nieuws Maart 2016

12-03

Barça - Getafe 6-0

Het team van Luis Enrique heeft zaterdagmiddag het competitieduel tegen Getafe gewonnen. In het eigen Camp Nou werd het 6-0 voor de blaugranas. Lionel Messi was met één treffer en drie assists de man van de wedstrijd. La Pulga miste in de eerste helft ook nog een strafschop.

FC Barcelona was al vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg. Al binnen acht minuten kwamen de Catalanen op voorsprong. Jordi Alba gaf de bal voor en werd door verdediger Juan Rodriguez in eigen doel gewerkt. Enkele minuten later leek Barça de voorsprong te kunnen verdubbelen, toen Neymar door Emiliano Velázquez naar de grond werd gewerkt. Messi mocht deze maal de penalty nemen, maar de Argentijnse sterspeler miste van elf meter. Halverwege de eerste helft werd het alsnog 2-0 voor de blaugranas. Messi wist met een fraaie voorzet Munir te bereiken, die de bal in het doel kopte. Het team van Luis Enrique bleef aanvallen en wist na een half uur spelen de score te vergroten. Na goed werk van Sergi Roberto kon Messi een assist geven op Neymar, die de
3-0 voor zijn rekening nam. Kort voor rust wist Messi alsnog zijn treffer te maken. Op aangeven van Arda schoof La Pulga de bal vanaf 20 meter de bal diagonaal in het doel. Hiermee werd de ruststand bepaald op 4-0.

Ook na rust hadden de blaugranas het beste van het spel. De tweede helft was slechts vijf minuten oud toen Neymar op zijn wenken werd bediend door Messi. De Braziliaan stond alleen voor de keeper en zorgde met zijn tweede treffer van de middag voor 5-0. Nog binnen het uur werd er voor de zesde maal gescoord. Uit een corner belandde de bal voor de voeten van Arda, die met een omhaal voor
6-0. In het laatste half uur nam het team van Luis Enrique gas terug en kregen Gerard Piqué, Jérémy Mathieu en Andrés Iniesta rust en werden vervangen door Marc Bartra, Thomas Vermaelen en Sergi Samper. Ook de bezoekers konden niet echt meer gevaarlijk worden, waardoor de eindstand 6-0 bleef.

Opstelling Barça: Bravo, Vidal, Piqué (69’ Bartra), Mathieu (60’ Vermaelen), Alba, Arda, Sergi Roberto, Iniesta (60’ Samper), Messi, Munir, Neymar.