Nieuws Januari 2013

07-01

Barça goed vertegenwoordigd bij het Gala voor Ballon d’Or

Maandagmiddag vindt in Zurich het Gala plaats voor de FIFA Ballon d’Or plaats. Tijdens dit Gala wordt ook het FIFA Wereld elftal van het jaar bekend gemaakt. Lionel Messi en Andrés Iniesta zijn niet alleen genomineerd voor de Ballon d’Or, maar staan ook op de shortlist van 55 spelers die voor het Wereld elftal zijn genomineerd. Naast Lionel Messi en Andrés Iniesta is ook Cristiano Ronaldo genomineerd voor de Ballon d’Or.

De andere blaugrana spelers op deze shortlist zijn: Xavi Hernández, Cesc Fàbregas, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba en Javier Mascherano. Hierdoor zijn de Catalanen hofleverancier als het gaat om genomineerde spelers voor het FIFA Wereldelftal van het Jaar.

Naast bovengenoemde spelers van Barça is ook Josep Guardiola genomineerd voor FIFA Coach van het Jaar. De Catalaanse trainer die in vier jaar veertien prijzen won, nam afgelopen zomer afscheid van Barça met winst van de Copa del Rey. Vicente del Bosque, die met het Spaanse elftal voor de tweede achtereenvolgende keer Europees Kampioen werd, en in 2010 in Zuid Afrika Wereldkampioen, is de tweede genomineerde.Jose Mourinho is de laatste genomineerden. De hoofdcoach van Real Madrid werd in het seizoen 2011-2012 met de Koninklijke kampioen van Spanje en strandde in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München.

Het Gala begint maandagmiddag om 15.00 uur en om 19.00 uur zal de winnaar van de Ballon d’Or bekend worden gemaakt, waarna ook de Coach van het Jaar en het Wereldelftal van het Jaar bekend worden gemaakt. Het Gala is live te volgen op www.fifa.com en ook via Twitter @PenyaBarcelona houdt de Fanclub u op de hoogte.