Nieuws Maart 2021

15-03

Barça - Huesca 4-1

FC Barcelona heeft op maandagavond de achterstand op La Liga-koploper Atlético Madrid verkleind naar 4 punten. Afgelopen weekeinde kwamen de mannen van Diego Simeone niet verder dan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Getafe. Barcelona had dus een duidelijk doel voor ogen - de druk op Atletì verhogen. Tegen Huesca kende de ploeg weinig problemen, voornamelijk door een formidabel optreden van wie anders dan Leo Messi.

Na iets meer dan 10 minuten werd de score geopend door de legendarische Argentijn. Messi nam de bal behendig mee en besloot maar eens om evenals tegen PSG van ver een schitterende bal de kruising in te schieten. De topscorer van La Liga neemt door deze golazo weer afstand op de topscorerslijst van Luis Suárez. Griezmann scoorde vervolgens een bijna identieke wereldgoal, ook een schot van ver met links. Vlak voor rust deed Huesca echter nog wel iets terug - een zeer makkelijk gegeven penalty werd door Rafa Mir benut.

Vlak na rust werd de wedstrijd echter alsnog beslist. Uit een voorzet van Messi kon Mingueza vrij inkoppen. Het leek er even op alsof Huesca nog terug zou komen, maar Rafa Mir presteerde het om de bal vanaf een meter afstand voor leeg doel over te werken. Na deze gigantische blunder was het weer tijd voor het slotakkoord van de grote Messi-show. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam de bal terecht bij het fenomeen, die opnieuw van buiten de 16 de goal vond, ditmaal met een bekeken schuiver.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Dest ('69 Moriba), Mingueza, De Jong ('63 Araujo), Lenglet, Alba; Busquets, Pedri ('85 Puig), Griezmann ('69 Trincao); Messi, Dembélé ('85 Braithwaite)